6.1 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSportŞeful CJ Iaşi îl angajează pe fostul primar Gheorghe Nichita, cercetat penal...

Şeful CJ Iaşi îl angajează pe fostul primar Gheorghe Nichita, cercetat penal că ar fi folosit Poliția ca să-și spioneze iubita. Explicația lui Maricel Popa: Nu sunt mulți oameni care să se priceapă. Nu aveam om la CJ să-l trimit la ministere pentru un aviz

Şeful Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a declarat că îl angajează pe Gheorghe Nichita în CJ pentru că nu sunt atât de mulţi oameni în Iaşi ”care să se priceapă”, adăugând că nu avea pe cine să trimită la ministere pentru avize, iar experienţa acestuia trebuie folosită, potrivit News.ro.

Preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa, a spus, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că până la o decizie a instanţei, Gheorghe Nichita se bucură de prezumţia de nevinovăţie şi că are nevoie de experienţa sa la Consiliul Judeţean.

”Nu avem atât de mulţi oameni în Iaşi care să se priceapă. Are experienţă bogată în administraţie şi trebuie să o folosim. Avem proiecte mari şi el poate merge la Bucureşti. Nu am om la CJ să-l trimit la ministere pentru un aviz. Nu va avea drept de semnătură, dar va avea un birou împreună cu ceilalţi consilieri ai mei”, a spus preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa.

Gheorghe Nichita a declarat, miercuri, la o televiziune locală, că va fi consilier al preşedintelui CJ Iaşi, Maricel Popa, şi că se va ocupa de coordonarea proiectului Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor din judeţul Iaşi. El a mai spus că nu vrea ”încă” să se implice politic în PSD Iaşi şi că angajarea sa la CJ nu reprezintă o mutare politică, în condiţiile în care Maricel Popa este liderul filialei judeţene a PSD Iaşi.

Fostul primar al Iaşiului Gheorghe Nichita a fost trimis în judecată de procurorii DNA în două dosare de corupţie. În noiembrie 2015, Gheorghe Nichita a fost trimis în judecată de DNA după ce ar fi utilizat Poliţia Locală pentru a-şi urmări fosta iubită, alături de el fiind deferiţi justiţiei fostul director al Poliţiei Locale Iaşi Liviu Hliboceanu şi un fost şef de serviciu din instituţie.

În rechizitoriul procurorilor DNA se arată că, în perioada 25 decembrie 2013 – 30 aprilie 2015, Gheorghe Nichita l-a determinat pe Hliboceanu să îşi îndeplinească în mod defectuos atribuţiile de serviciu prin folosirea necorespunzătoare a resurselor materiale şi umane ale Poliţiei Locale Iaşi.

Procurorii susţin că, timp de un an şi jumătate, Gheorghe Nichita i-a determinat pe şefii Poliţiei Locale Iaşi să facă verificări în baze de date care conţin informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, iar ulterior să folosească informaţiile astfel obţinute şi să permită accesul unor persoane neautorizate la aceste informaţii, pentru a obţine personal foloase nepatrimoniale necuvenite.

În decembrie 2015, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Nichita, a preşedintele grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, a vicepreşedintelui UTI Mihail Tănăsescu, a directorului SC Information Business Consulting SRL (IBC), Iulius Gabriel Mardarasevici.

Gheorghe Nichita este acuzat de luare de mită, iar Tiberiu Urdăreanu, Iulius Gabriel Mardarasevici şi Mihail Tănăsescu de dare de mită. Nichita este acuzat că a primit 10 la sută dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI şi unei alte firme, precum şi reduceri la un hotel de lux din Bucureşti, dar şi cazare în China.

Cele mai citite
00:01:16

Israelul efectuează cel mai mare raid la Ramallah din ultimii ani

Forțele israeliene au atacat la Ramallah, în Cisiordania ocupată, peste noapte, ucigând un tânăr de 16 ani într-o tabără de refugiați, în timpul celei...

Congresul Partidului Popular European se desfășoară la București. Printre invitați se numără Ursula von der Leyen, Roberta Metsola, Maia Sandu și cancelarul Nehammer

Invitați de cel mai înalt rang, printre care se numără Ursula von der Leyen, Roberta Metsola, Maia Sandu și cancelarul Karl Nehammer, vin la...

Dmitri Medvedev afirmă că nu vor fi discuții de pace cu Kievul

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate de la Moscova, a declarat luni într-un discurs belicos ținut în fața unei hărți cu Ucraina împărțită între...
Ultima oră
Pe aceeași temă