9.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Șefa Comisiei pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, vrea să-l cheme din nou la Comisie pe ministrul Ghinea

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene, deputatul PSD Ana Birchall, a declarat, marţi, că 122 de experți vor depune o moțiune civică împotriva ministrului Cristian Ghinea și că, din acest motiv, el trebuie să se prezinte din nou în fața Comisiei, informează Agerpres.

„Am avut pe ordinea de zi o informare pe care eu am avut-o ieri cu reprezentanţii experţilor grupului POCU (Programul Operaţional Capital Uman – n.r.) care mi-au adus la cunoştinţă problemele de fond cu care dânşii se confruntă. Peste 122 de experţi pe fonduri europene au adresat diverse scrisori Ministerului Fondurilor Europene, ni le-au transmis şi nouă, la rândul nostru noi le-am transmis instituţional MFE. I-am informat că, până în acest moment, MFE prin conducere sa nu a binevoit să ne răspundă instituţional la aceste scrisori, deşi au fost adresate de peste două luni de zile şi dânşi au propus, eu astăzi am informat membri Comisiei pentru Afaceri Europene şi am adoptat cu unanimitate solicitarea şi propunerea experţilor pe fonduri europene de a avea o moţiune civică pe fonduri europene”, a declarat preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene, Ana Birchall.

Ana Birchall a afirmat „moţiunea civică” va fi redactată de experţii cu care a discutat: „Probabil, în maxim două săptămâni vom avea dezbatere pe această moţiune civică. Ministrul fondurilor europene va fi invitat şi sperăm să onoreze invitaţia”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă