15.1 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSportŞedinţă de guvern pentru aprobarea procedurii de actualizare a listelor electorale

Şedinţă de guvern pentru aprobarea procedurii de actualizare a listelor electorale

Guvernul se reuneşte, marţi, în şedinţă pentru a aproba procedura prin care vor fi actualizate listele electorale, după cum a anunţat luni premierul Victor Ponta, relatează Agerpres.

Prim-ministrul a precizat că există un colectiv de lucru, din care au făcut parte şi miniştrii demisionari Ioan Rus şi Victor Paul Dobre, precum şi Mircea Duşa, propus pentru funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, care va coordona în continuare acest colectiv.

“Mâine în şedinţa de guvern (colectivul – n.red.) va veni cu actele normative necesare şi se va pune în aplicare exact ceea ce Curtea Constituţională a solicitat. Pot să vă spun mâine ceea ce va propune acest colectiv de tehnicieni pentru aprobarea în şedinţă de guvern ca procedură de îndeplinire a solicitării imperative a CCR”, a afirmat luni Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta anunţa la sfârşitul săptămânii trecute, într-o videoconferinţă cu reprezentanţii autorităţilor locale, că Guvernul ar urma să se reunească marţi în şedinţă.

Ministrul demisionar al Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, preciza vinerea trecută că în şedinţa de guvern vor fi luate o serie de decizii tehnice care să ajute autorităţile locale în demersul lor de actualizare a listelor electorale.

“Propunerea noastră până în acest moment, din partea tehnicienilor noştri, este că vom face comisii la nivel local, formate din primari, secretarul unităţii administrative, şeful Serviciului Public Comunitar, un reprezentant al serviciului, reprezentantul Inspectoratului de Poliţie, al Inspectoratului Şcolar, Direcţia Judeţeană de Finanţe. La nivel de judeţ – prefect, preşedintele CJ.

Veţi primi toate aceste propuneri scrise, dar până marţi, când vom avea şedinţa – luni sau marţi va fi şedinţa de Guvern, în care vom aproba toate aceste lucruri – v-aş ruga foarte mult, pentru că sunt primari, preşedinţi de consilii judeţene care au mare experienţă, să ne facă sugestii şi dumnealor privitor la ce colţ de cameră trebuie să ne mai uitam ca să verificăm absolut tot”, a spus Rus în videoconferinţă.

Cele mai citite

Ministerul de Interne vrea să angajeze 5000 de oameni prin încadrare directă, adică direct din viața civilă

Vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a înaintat Guvernului un Memorandum prin care solicită angajarea a 5200 de oameni în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Memorandumul...

Ședință de pomină la Consiliul Local Curtea de Argeș, cu îmbrânceli și înjurături

Ședință cu scandal, marți, la Consiliul Local Curtea de Argeș, unde proiectele trecute pe ordinea de zi au reușit să ducă la o...

Sunt acuzat de ”Agenția Națională de Securitate”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, susține că este acuzat de Agenția Națională de Securitate (ANI) și anunță intenția de a-i da în...
Ultima oră
Pe aceeași temă