17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSportSebastian Lăzăroiu este noul ministru al Muncii. Emil Boc i-a predat portofoliul

Sebastian Lăzăroiu este noul ministru al Muncii. Emil Boc i-a predat portofoliul

„Nu prea am multe cuvinte de spus pentru că sunt nou aici. Însă ştiu ce se petrece din experienţa mea la Administraţia Prezidenţială. Sunt lucruri cu care urmează să mă pun la punct în zilele următoare” a afirmat fostul consilier al preşedintelui Traian Băsescu. Acesta a adăugat că nu va ezita în a cere păreri foştilor miniştri ai muncii Ioan Nelu Botiş sau chiar Emil Boc. „Ministrul Botiş a fost foarte bun” a declarat Lăzăroiu.

Discursul noului ministru a fost precedat de o alocuţiune a premierului Emil Boc, care nu a ezitat să amintească performanţele ministerului muncii din ultima lună, timp în care s-au încheiat peste 35- de mii de noi contracte de muncă.

„Am semnat protocolul de semnare primire a portofoliului. De astăzi Sebastian Lăzăroiu este noul ministru al muncii. Am discutat şi despre viitorul activităţii ministerului. Este mult de lucru. Îi urez succes domnului ministru!” au fost principalele mesaje ale primului-ministru.

Cu doar o oră mai devreme, Sebastian Lăzăroiu a depus jurământul de ministru în faţa preşedintelui, la Cotroceni. Băsescu a declarat că are încredere că Lăzăroiu nu va renunţa la crezurile împărtăşite de cei doi în timpul colaborării de la Cotroceni. „Este prima dată de când vă cunosc când vorbesc numai eu. Felicitări. Sunteţi unul din oamenii care ştiu foarte bine de problemele ţării. Desemnarea dumneavoastră se face într-un moment favorabil, pentru că reforma sistemului social este pornită, chiar dacă mai sunt multe de făcut. Nu ascund că îmi fac iluzii că veţi rămâne un promotor al ideilor pe care le-am împărtăşit din vremea când eraţi consilier prezidenţial” a spus Traian Băsescu după ce a semnat numirea lui Lăzăroiu.

Preşedintele a amintit şi că „săptămâna aceasta, pentru ministerul dumneavoastră s-a aprobat un împrumut de 500 de milioane de la Banca Mondială.”

Sebastian Lăzăroiu a depus vineri seara jurământul prin care devine ministru al muncii, la Palatul Cotroceni. Lucrurile s-au întâmplat în viteză. Fostul consilier prezidenţial a fost nominalizat de Emil Boc drept noul ministru al Muncii, chiar dacă toată lumea se aştepta ca funcţia să fie ocupată de Sulfina Barbu.

Boc, ministrul de 44 de zile

Ministerul Muncii aşteaptă un nou „patron” încă de la Paşti, data pentru care interimarul Boc anunţase că viitorul ministerului va fi decis. Şeful guvernului a anunţat astăzi numele noului ministru, fiind cea de-a 44-a zi de interimat a lui Boc.

Pe lista scurtă a ministeriabililor au fost mai multe nume pe care premierul nu a dorit să le confirme joi seara, când a prezentat, în calitate de ministru interimar al muncii, efectele noii legislaţii în domeniu.

Raluca Turcan, Sulfina Barbu, Claudia Boghicevici, Marian Preda sau Marian Sârbu au fost printre numele vehiculate în ultima lună ca potenţiali înlocuitori ai lui Botiş.

Numirea lui Sebastian Lăzăroiu a fost vehiculată de surse politice citate de Mediafax, cu puţin timp înainte de anunţul făcut de premier.

Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial, a devenit, în mod surprinzător, noul ministru al muncii. Asta deşi Lăzăroiu a afirmat, după plecarea de la Cotroceni, că doreşte să se dedice profesiei sale de sociolog şi analizelor politice.

Emil Boc s-a întâlnit vineri dimineaţă cu preşedintele Băsescu pentru ultimele discuţii pe această temă. De dimineaţă surse politice afirmau că preimerul s-a dus la Cotroceni cu numele Sulfinei Barbu, ca variantă finală.

Emil Boc a preluat portofoliul de la muncă în 22 aprilie după ce Ioan Nelu Botiş a demisionat, fiind în centrul unui scandal referitor la angajarea soţiei sale într-un proiect european.

Cele mai citite

”Extraterestrul negru”, cel mai modificat om din lume, vine la International Tattoo Convention Bucharest

În septembrie, la cea de-a XII-a ediție International Tattoo Convention Bucharest organizată de Costi Azoiței, Berăria H devine loc de exprimare artistică pentru unii...

”Extraterestrul negru”, cel mai modificat om din lume, vine la International Tattoo Convention Bucharest

În septembrie, la cea de-a XII-a ediție International Tattoo Convention Bucharest organizată de Costi Azoiței, Berăria H devine loc de exprimare artistică pentru unii...

Răzvan Lucescu l-a transferat pe Lovren la PAOK!

Echipa românului Răzvan Lucescu, PAOK Salonic a reușit un transfer de marcă prin aducerea lui Dejan Lovren, câștigător al Ligii Campionilor și finalist al...
Ultima oră
Pe aceeași temă