12.9 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSportSebastian Lăzăroiu, despre privatizarea Oltchim: Cine seamănă VÂNT nu poate culege decât...

Sebastian Lăzăroiu, despre privatizarea Oltchim: Cine seamănă VÂNT nu poate culege decât FURTUNĂ. Populismul e o ARMĂ cu două tăişuri.

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu crede că o analiză serioasă asupra privatizării Oltchim nu trebuie să plece de la întrebări de genul “Cine stă în spatele lui Dan Diaconescu?” şi atrage atenţia că cine seamănă vânt nu poate culege decât furtună.

“O analiză serioasă asupra privatizării Oltchim şi cum a fost posibil că o persoană fizică să câştige licitaţia ar trebui să plece de la alte întrebări decât ‘€œcine stă în spatele lui Dan Diaconescu?’ Asta e o pista falsă.

Dan Diaconescu ‘€œse aşează’ pe un curent pe care alţii l-au creat. Pentru asta ar trebui să ne reamintim cum a apărut discursul de tip ‘€œnu ne înstrăinam avuţia nationala’ (vezi moţiunea de cenzură din aprilie) sau discursul anti-european de după referendum”, scrie Sebastian Lăzăroiu pe pagina personală de Facebook.

“Cine seamănă vânt nu poate culege decât furtună. Populismul e o armă cu două tăişuri. Dacă reprezentanţii FMI au transmis organizatorilor licitaţiei că nu e obligatoriu să selecteze un câştigător care nu prezintă încredere, atunci de ce totuşi s-a stabilit un câştigător? De teamă alegerilor? Asta nu e tot populism?”, subliniază consilierul prezidenţial.

VIDEO Dan Diaconescu NU a semnat contractul de privatizare a OLTCHIM. Victor Ponta: PRIVATIZAREA OLTCHIM a EŞUAT. Diaconescu a PLECAT DIN ŢARĂ

Amintim ce s-a întâmplat în cursul zilei de luni, când ar fi trebuit să fie semnat contractul de vânzare-cumpărare a combinatului Oltchim: Dan Diaconescu nu a semnat contractul şi a acuzat statul că a schimbat prevederile contractului.

La rândul lui, premierul Victor Ponta a spus ca privatizarea Oltchim a eşuat şi a anunţat că procesul de privatizare va fi reluat la anul, timp în care se va căuta un investitor serios.

Spre sfârşitul zilei, Dan Diaconescu a părăsit România, în jurul orei 17:00, cu o cursă aeriană spre München (Germania) şi va reveni în ţară miercuri dimineaţa, pentru a continua discuţiile privind încheierea contractului de privatizare la Oltchim.

Cele mai citite
00:00:37

VIDEO. Pisica Coco se reîntâlnește cu stăpânii după ce a supraviețuit unui incendiu

Pompierilor din orașul spaniol Valencia nu le-a venit să creadă ce au văzut când au găsit o pisică vie, ghemuită între rămășițele carbonizate ale...

Propunere din partea USR: Platformă unică pentru prescripţiile medicale

Uniunea Salvați România (USR) a anunțat că a inițiat un proiect legislativ pentru crearea unei platforme unice pentru prescripțiile medicale, care să includă și...

Săptămâna viitoare este organizată simularea Bacalaureatului. CALENDARUL

Simularea examenelor naționale din anul școlar 2023 - 2024, organizată de Ministerul Educaţiei (ME), continuă în săptămâna  4 - 7 martie, cu probele scrise din cadrul Bacalaureatului (pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă