24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSportSebastian Lăzăroiu, despre privatizarea Oltchim: Cine seamănă VÂNT nu poate culege decât...

Sebastian Lăzăroiu, despre privatizarea Oltchim: Cine seamănă VÂNT nu poate culege decât FURTUNĂ. Populismul e o ARMĂ cu două tăişuri.

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu crede că o analiză serioasă asupra privatizării Oltchim nu trebuie să plece de la întrebări de genul “Cine stă în spatele lui Dan Diaconescu?” şi atrage atenţia că cine seamănă vânt nu poate culege decât furtună.

“O analiză serioasă asupra privatizării Oltchim şi cum a fost posibil că o persoană fizică să câştige licitaţia ar trebui să plece de la alte întrebări decât ‘€œcine stă în spatele lui Dan Diaconescu?’ Asta e o pista falsă.

Dan Diaconescu ‘€œse aşează’ pe un curent pe care alţii l-au creat. Pentru asta ar trebui să ne reamintim cum a apărut discursul de tip ‘€œnu ne înstrăinam avuţia nationala’ (vezi moţiunea de cenzură din aprilie) sau discursul anti-european de după referendum”, scrie Sebastian Lăzăroiu pe pagina personală de Facebook.

“Cine seamănă vânt nu poate culege decât furtună. Populismul e o armă cu două tăişuri. Dacă reprezentanţii FMI au transmis organizatorilor licitaţiei că nu e obligatoriu să selecteze un câştigător care nu prezintă încredere, atunci de ce totuşi s-a stabilit un câştigător? De teamă alegerilor? Asta nu e tot populism?”, subliniază consilierul prezidenţial.

VIDEO Dan Diaconescu NU a semnat contractul de privatizare a OLTCHIM. Victor Ponta: PRIVATIZAREA OLTCHIM a EŞUAT. Diaconescu a PLECAT DIN ŢARĂ

Amintim ce s-a întâmplat în cursul zilei de luni, când ar fi trebuit să fie semnat contractul de vânzare-cumpărare a combinatului Oltchim: Dan Diaconescu nu a semnat contractul şi a acuzat statul că a schimbat prevederile contractului.

La rândul lui, premierul Victor Ponta a spus ca privatizarea Oltchim a eşuat şi a anunţat că procesul de privatizare va fi reluat la anul, timp în care se va căuta un investitor serios.

Spre sfârşitul zilei, Dan Diaconescu a părăsit România, în jurul orei 17:00, cu o cursă aeriană spre München (Germania) şi va reveni în ţară miercuri dimineaţa, pentru a continua discuţiile privind încheierea contractului de privatizare la Oltchim.

Cele mai citite

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...

Defecțiune la metrou, ce afectează intervalul de timp la care sosesc trenurile

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni - Tudor Arghezi se desfăşoară momentan la un interval de 6 minute, din cauza unor defecţiuni...

Tipuri de gletiere: care sunt și cum alegi modelul potrivit?

Ai în plan finisarea suprafețelor cu glet sau placarea pereților și a podelelor cu plăci...
Ultima oră
Pe aceeași temă