11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportSe fac toate demersurile pentru ca Jocurile Olimpice să se desfășoare în...

Se fac toate demersurile pentru ca Jocurile Olimpice să se desfășoare în 2021 la Tokyo

Comitetul internațional Olimpic (CIO) și Comisia sportivilor CIO au discutat deja despre importanța sportivilor în decizia CIO pentru Jocurile Olimpice. Acestea au hotărât să nu mai amâne pentru niciun motiv viitoarea ediție a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Cu siguranță nu se vor mai face compromisuri de niciun fel, indiferent de evoluția pandemiei.

Potrivit știrilor Agerpres, Thomas Bach – președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO) a precizat că:

“Jocurile Olimpice sunt despre sport și nu despre politică”. De asemenea, Thomas Bach a declarat că va lua toate măsurile pentru ca Jocurile Olimpice să nu se transforme “într-o piață a protestelor politice”.

Thomas Bach, în vârstă de 66 de ani, este al nouălea președinte din istoria CIO și fost campion de scrimă. El va obține votul membrilor CIO anul viitor, în luna martie, mandatul său va începe imediat după Jocurile Olimpice de la Tokyo și se va finaliza în anul 2025.

NBA plănuiește să nu rateze Jocurile Olimpice de la Tokyo, în 2021.

Cei mai buni jucătorii NBA vor participa la Jocurile Olimpice de anul viitor, iar printre ei vor fi sportivi din SUA, dar și din alte țări ale lumii. Planul conducerii NBA este de a da startul sezonuluicompetițional mai devreme, în ianuarie 2021, astfel el nu se va suprapune cu programul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, care demarează în 23 iulie al aceluiași an. Dorința NBA este de a avea un sezon NBA, care să permită celor mai buni jucători de baschet din lume să participe la Jocurile Olimpice de anul viitor.

Japonia a precizat că biletele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care au fost deja achiziționate în 2020, vor fi în continuare valide, deci vor putea fi utilizate pentru Jocurile din anul 2021. Cei care au dorit restituirea banilor, pentru că nu vor putea asista la competițiile de anul viitor, au depus cererile de înapoiere în perioada 10-30 noiembrie 2020.

Autoritățile din Japonia nici nu vor să audă de o a doua posibilă amânare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Thomas Bach a declarat în luna noiembrie a acestui an că este foarte încrezător și optimist cu privire la prezența unui public numeros la Olimpiadă. 

Ministrul olimpic Seiko Hashimoto împreună cu guvernatorul Yuriko Koike, cu Thomas Back și Yoshiro Mori au discutat anumite aspecte importante cu privire la programul sportiv, s-au punctat următoarele lucruri:

·       Respectarea regulilor pentru protejarea sănătății tuturor sportivilor, dar și a altor oameni implicați
·       Probleme legate de calendarul sportiv internațional
·       Acțiuni privind protejarea intereselor sportivilor
·       Alte tipuri de organizări ce țin de Olimpiadă.

Thomas Bach a mai spus că “vrea să convingă cât mai mulți participanți străini la Jocurile Olimpice să accepte un vaccin; iar dacă acesta va fi disponibil, atunci CIO va suporta costul lui”.

Jocurile Olimpice din vara anului 2021 vor fi “o dovadă a victoriei umanității asupra pandemiei”, a spus prim ministrul Japoniei – Yoshihide Suga, în vârstă de 71 de ani. Acesta este încrezător că Jocurile Olimpice se vor desfășura așa cum trebuie în anul 2021 și nu vor mai fi amânate din cauza pandemiei, deși pericolul de COVID-19 nu a trecut, este încă destul de puternic.

Japonia va găzdui Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar Comitetul Internațional Olimpic (CIO) și Comitetul Organizator al Jocurilor au în plan aplicarea unor decizii pentru reducerea costurilor desfășurării competiției. Este vorba despre costurile pentru ceremoniile de deschidere a Jocurilor și închiderea acestora, dar și despre alte costuri ce țin de alte pregătiri. De asemenea, s-a hotărât și inspecția arenelor olimpice de la Tokyo, pentru a se organiza cât mai bine o ediție de Olimpiadă, care să fie pe placul sportivilor din diferite țări. 
Japonia și Indonezia par să fi convenit să interzică jocurile de noroc. În Japonia s-au aplicat restricții pentru toate jocurile de noroc, cu excepția celebrului Pachinko, care a devenit din ce în ce mai popular în acest an. În Indonezia sunt închise jocurile de tip cazinou și jocurile de noroc, însă aici există cazinouri clandestine și anumite site-uri de jocuri online: judisgp1.com.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă