15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportSCANDAL în USL pe ROŞIA MONTANĂ. Antonescu: Nu accept să fim...

SCANDAL în USL pe ROŞIA MONTANĂ. Antonescu: Nu accept să fim scoşi ţapi ispăşitori că nu votăm Roşia Montană

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, marţi seară, la Realitatea TV, că poziţia PSD este clar în favoarea exploatării miniere de la Roşia Montană şi că, în urma declaraţiilor premierului privind despăgubirile solicitate de Gabriel Resources, liberalii au fost scosi “tapi ispasitori”.

Citeste si ROŞIA MONTANĂ. Ponta: În 14 ani, nici un guvern nu a luat vreo decizie

“A fost o întrebare respectuoasă, nu o ceartă. Vine proiectul în Parlament şi fiecare parlamentar votează cum doreşte”, a declarat preşedintele PNL, Crin Antonescu, la Realitatea TV.

Citeşte şi ROSIA MONTANA: PSD îi răspunde lui Antonescu

“În aceste condiţii de suspiciune, fără să încălcăm vreo propunere, vreun angajament, apoi am văzut nişte reacţii care începeau să contabilizeze… nici o decizie a unui Parlament suveran nu se ia pe baza unei ameninţări”, a arătat şeful Senatului.

“Înţeleg că PSD susţine proiectul, nu e nici o nenorocire, PSD e un partid mai mare, putem avea propria noastră poziţie”, a mai spus Antonescu.

Citeşte şi Antonescu îi cere lui Ponta să-şi exprime poziţia faţă de Roşia Montană

“Noi nu am avut o discuţie în USL despre susţinerea acestui proiect”, a declarat şeful liberalilor.

“Eu nu acuz pe nimeni, dar nu accept să fim scoşi ţapi ispăşitori că nu votăm Roşia Montană. Nu este nici un conflict. Mie mi-a devenit foarte clară poziţia PSD-ului, asemenea decizii nu se iau pe sub masă, nu e nici o supărare că partenerii noştri au o alta, dar vrem să fie clar”, a arătat Antonescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a cerut, marţi, ca PSD să-şi exprime public poziţia faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană, pentru că “nu este corect ca vina asupra respingerii proiectului de lege să fie atribuită PNL”.

În replică, PSD a transmis că îşi va anunţa poziţia oficială faţă de proiectul de exploatare de la Roşia Montană numai după ce vor dezbate problema şi vor asculta toate „părţile şi argumentele”. Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a adăugat că luarea unei decizii cu privire la proiectul de exploatare minieră, înainte de o dezbatere, este “semn de superficialitate politică”.

Marţi, proiectul de la Roşia Montană a primit aviz negativ în Comisia de Administraţie şi în Comisia Juridică din Senat.

Cele mai citite

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

Olympiakos Pireu și Fiorentina, cu un pas în finala Europa Conference League

Olympiakos Pireu și Fiorentina sunt favorite la calificarea în finala ediției din acest an a Europa Conference League, după ce s-au impus, joi seară,...

Atacurile asupra libertății presei, la nivel mondial, s-au intensificat. Siguranța jurnaliștilor în România, motiv de îngrijorare

Atacurile politice asupra libertăţii presei, inclusiv detenţia jurnaliştilor, suprimarea instituţiilor media independente şi difuzarea pe scară largă a dezinformării s-au intensificat în mod semnificativ...
Ultima oră
Pe aceeași temă