12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportSCANDAL în USL pe ROŞIA MONTANĂ. Antonescu: Nu accept să fim...

SCANDAL în USL pe ROŞIA MONTANĂ. Antonescu: Nu accept să fim scoşi ţapi ispăşitori că nu votăm Roşia Montană

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, marţi seară, la Realitatea TV, că poziţia PSD este clar în favoarea exploatării miniere de la Roşia Montană şi că, în urma declaraţiilor premierului privind despăgubirile solicitate de Gabriel Resources, liberalii au fost scosi “tapi ispasitori”.

Citeste si ROŞIA MONTANĂ. Ponta: În 14 ani, nici un guvern nu a luat vreo decizie

“A fost o întrebare respectuoasă, nu o ceartă. Vine proiectul în Parlament şi fiecare parlamentar votează cum doreşte”, a declarat preşedintele PNL, Crin Antonescu, la Realitatea TV.

Citeşte şi ROSIA MONTANA: PSD îi răspunde lui Antonescu

“În aceste condiţii de suspiciune, fără să încălcăm vreo propunere, vreun angajament, apoi am văzut nişte reacţii care începeau să contabilizeze… nici o decizie a unui Parlament suveran nu se ia pe baza unei ameninţări”, a arătat şeful Senatului.

“Înţeleg că PSD susţine proiectul, nu e nici o nenorocire, PSD e un partid mai mare, putem avea propria noastră poziţie”, a mai spus Antonescu.

Citeşte şi Antonescu îi cere lui Ponta să-şi exprime poziţia faţă de Roşia Montană

“Noi nu am avut o discuţie în USL despre susţinerea acestui proiect”, a declarat şeful liberalilor.

“Eu nu acuz pe nimeni, dar nu accept să fim scoşi ţapi ispăşitori că nu votăm Roşia Montană. Nu este nici un conflict. Mie mi-a devenit foarte clară poziţia PSD-ului, asemenea decizii nu se iau pe sub masă, nu e nici o supărare că partenerii noştri au o alta, dar vrem să fie clar”, a arătat Antonescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a cerut, marţi, ca PSD să-şi exprime public poziţia faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană, pentru că “nu este corect ca vina asupra respingerii proiectului de lege să fie atribuită PNL”.

În replică, PSD a transmis că îşi va anunţa poziţia oficială faţă de proiectul de exploatare de la Roşia Montană numai după ce vor dezbate problema şi vor asculta toate „părţile şi argumentele”. Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a adăugat că luarea unei decizii cu privire la proiectul de exploatare minieră, înainte de o dezbatere, este “semn de superficialitate politică”.

Marţi, proiectul de la Roşia Montană a primit aviz negativ în Comisia de Administraţie şi în Comisia Juridică din Senat.

Cele mai citite

Gabriela Firea anunță că situația lui Cătălin Cârstoiu va fi discutată în coaliție în curând

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. Pentru a marca acest moment aniversar, anul acesta va fi utilizat un nou...

O fostă câștigătoare de la „Vocea României”, mărturie dureroasă despre experiența nașterii: „A fost foarte traumatizantă. Cadrele medicale înjurau, vorbeau foarte urât!”

Cristina Bălan, artista care în 2015 a câștigat marele trofeu la „Vocea României", a povestit experiența traumatizantă pe care a trăit-o în urmă cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă