21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportȘase medalii la canotaj, dintre care patru de aur, pentru România

Șase medalii la canotaj, dintre care patru de aur, pentru România

Canotorii români se întorc de la Campionatele Europene cu 6 medalii, dintre care 4 de aur, una de argint și alta de bronz.

Cu aceste rezultate, lotul României se clasează pe locul al doilea pe națiuni după numărul de medalii câștigate în probele olimpice, în urma Olandei.

Lotul de Seniori din cadrul Federației Române de Canotaj a luat parte la Campionatele Europene de la Poznan (Polonia) cu 12 echipaje, însumând 45 de sportivi.

Prima medalie de aur pentru România a fost obținută în proba de dublu rame feminin (W2-) de echipajul format din Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș, fetele reușind să se impună în fața echipajelor din Spania și Grecia.

A doua medalie de aur a fost obținută în proba de dublu rame masculin (M2-), prin echipajul format din Ciprian Tudosă și Marius-Vasile Cozmiuc. Românii s-au impus în fața Croației și a Italiei.

La dublu vâsle feminin (W2x), sportivele Simona Geanina Radiș și Ancuța-Nicoleta Bodnar au dominat proba și au adus României a treia medalie de aur.

A patra medalie de aur pentru țara noastră a fost câștigată în proba de 8+1 feminin (W8+), prin echipajul format din Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Trafic de droguri la Craiova. Două persoane au fost reținute

La data de 15 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au luat o...

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...

FOTO. Loredana Groza, ca la 20 de ani. Vedeta a pozat în colanți

Loredana Groza, cunoscută pentru prezența sa în industria muzicală românească, a captat atenția publicului cu ultimele sale fotografii distribuite pe rețelele de socializare. Însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă