15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportŞapte minciuni pe care politicienii încă le spun

Şapte minciuni pe care politicienii încă le spun

Au recunoscut c-au minţit când spuneau că va fi bine. De-asta, acum e cel mai periculos moment. Li se pare că sunt – în sfârşit – sinceri şi asta le dă aripi. Dar se mint şi ne mint în continuare.

 

Cum minte Puterea

1. “Suntem eroi”. Cînd tragi de timp până ajungi într-o situaţie disperată, te poţi numi în multe feluri (toate neplăcute) dar în niciun caz erou. Cel mult, v-aţi sacrificat pe altarul incompetenţei.

2. “Ştim ce-i de făcut”. E o minciună sfruntată. N-aţi ştiut şi nu veţi şti niciodată. Aţi fost tot timpul cu cel puţin jumătate de an în urma realităţii. Adică aţi condus orbeşte, uitându-vă doar în oglinzi!

3. “Ceilalţi sunt mai răi”. Pe ce bază aţi tras voi concluzia că se poate mai rău de atât? Poate vi se pare că încă n-aţi furat chiar tot.

Cum minte Opoziţia

4. “Noi suntem mai buni”. Atunci de ce nu faceţi guvernele-fantomă pe care le-aţi promis. Vă e ruşine că n-aveţi oameni competenţi? Sau vă e groază că dacă totuşi găsiţi oameni competenţi după aia chiar va trebui să-i numiţi pe posturi?

5. “Existau şi alte soluţii”. Sigur că existau, dar nu ălea de care spuneţi voi! Ajustarea bugetară care îi trebuie României este nemiloasă. În orice scenariu, vor suferi mulţi. Sigur, există şi varianta în care să fie oprite complet jaful şi risipa, însă atunci n-ar mai fi instituţii peste care să vă instalaţi şefi.

6. “Acţionăm în interesul poporului”. Ştergeţi-vă la gură, că vorbiţi cu păcat! V-aţi luat atâtea angajamente cretine că n-aţi putea să le aplicaţi fără să daţi cu ţara de gard.

Cum mint împreună

7. “Nu ne trebuie guvern tehnocrat. E nevoie de responsabilitate politică”. Aiurea, care responsabilitate? Când nu te pricepi, responsabilitatea este fix zero. Ce-ai de pierdut tu, politruc ajuns într-un post la care nici nu ar fi trebuit să visezi? Habar n-ai să-ţi faci treaba şi ţi-e teamă că alţii ştiu!

Citeşte mai mult pe www.riscograma.ro

Lucian Davidescu
Lucian Davidescuhttp://lucian-davidescu
Lucian Davidescu, sef departament
Cele mai citite

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat dejucarea unei tentative de lovitură de stat

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat duminică că a dejucat o tentativă de lovitură de stat, la care au participat atât străini, cât...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă