20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportS-a lansat partidul NOUA REPUBLICĂ. Preşedinte: Putem lua de la 5 la...

S-a lansat partidul NOUA REPUBLICĂ. Preşedinte: Putem lua de la 5 la 25 de mandate la parlamentare

Mihail Neamţu, preşedintele partidului Noua Republică – formaţiune ce s-a lansat sâmbătă, a declarat că speră să se revină vechea lege electorală care permite şi o anumită proporţionalitate a votului, adăugând că la alegerile parlamentare partidul său ar putea să obţină între 5 şi 25 de mandate, potrivit realitatea.net.

„Este greu să dau un răspuns la întrebarea legată de procentaj pentru că deocamdată avem un guvern iresponsabil care nici măcar nu a dat legea electorală. Partidele mici sunt actualmente discriminate pentru că nu-şi pot face o strategie electorală pentru la toamnă şi aşteptăm odată pentru totdeauna un verdict al judecătorilor de la CCR. Sperăm să existe o revenire la vechea lege care să permită şi votul proporţional”, a spus el.

Neamţu a adăugat că „totul este posibil” la alegerile din toamnă, adăugând că mobilizarea electoratului de dreapta reprezintă „o reală posibilitate”.

„Totul este posibil în toamna acestui an. Mobilizarea electoratului de dreapta este o reală posibilitatea, iar Mişcarea Papioanelor sau tot ce s-a întâmplat în jurul lui Nicuşor Dan e un semnal de trezire a acestui electorat de centru dreapta. Suntem dispuşi să luăm de la 5 mandate în Parlament la 25. Totul e posibil, în funcţie de sistemul electoral pe care domnul Ponta încă nu l-a prezentat ca fiind unul definitiv datorită contestării apărute deja la CCR”, a conchis Mihail Neamţu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă