17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSportS-a decis renumărarea voturilor pentru alegerile din Chişinău

S-a decis renumărarea voturilor pentru alegerile din Chişinău

Voturile pentru Consiliul Muncipal Chişinău vor fi renuimărate, a decis vineri Curtea de Apel din R. Moldova, care a admis solicitarea depusă în acest sens de Partidul Liberal în urma alegerilor locale din 5 iunie, relatează Mediafax.

Juristul Partidului Liberal, Ion Casian şi consilierul formaţiunii, Teo Cârnaţ, au declarat că prin această decizie instanţa superioară a reparat greşeala Judecătoriei Centru, care respinsese anterior solicitarea liberalilor.

Reprezentanţii PL au reiterat că a fost încălcată procedura de numărare a voturilor. „Buletinul nu era arătat tuturor membrilor comisiei electorale, iar 100 de buletine de vot au fost declarate greşit nevalabile”, a explicat Casian, subliniind că renumărarea voturilor ar putea aduce un mandat de consilier Partidului Liberal.

Pe de altă parte, juristul Partidului Comuniştilor, Sergiu Sârbu, spune că hotărârea luată de Curtea de Apel Chişinău este una politică. „Se încearcă a se fura un mandat PCRM”, a spus Sârbu, citat de UNIMEDIA.

Anterior, Judecătoria Centru a respins solicitarea liberalilor de a renumăra voturile pentru Consiliul Muncipal Chişinău. Comisia Electorală Centrală are la dispoziţie şapte zile pentru a renumăra voturile.

După procesarea a 100% din voturile pentru Consiliul Municipal Chişinău, PCRM a obţinut 46,11% din sufragii, urmat de PL cu 31,82%, PLDM – 13,99% şi PD – 3,13%.

Transformate în mandate de consilieri, reprezentanţii comunişti vor deţine 26 de mandate, faţă de 25 care formaţiunilor din Alianţa pentru Integrare Europeană (PL-17 mandate, PLDM – 7 mandate, PD- 1 mandat).

Cele mai citite

Parma cere o sumă uriașa pentru Dennis Man!

Evoluțiile excepționale ale lui Dennis Man în Serie A atrag atenția marilor cluburi europene, care sunt gata să plătească o sumă record pentru a-l...

Comisarul Thierry Breton își anunță demisia cu doar o zi înainte de prezentarea noii Comisii Europene

Thierry Breton, comisarul european pentru Piața Internă și Servicii, a demisionat neașteptat cu doar 24 de ore înainte ca președinta Comisiei Europene, Ursula von...

Prețurile locuințelor noi din China înregistrează cea mai mare scădere din ultimii nouă ani

Prețurile locuințelor noi din China au înregistrat în august cel mai accentuat declin din ultimii peste nouă ani, potrivit datelor oficiale, întrucât măsurile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă