4.4 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSportRus: Decizia mea a fost cea mai potrivită; În politică bărbaţii au...

Rus: Decizia mea a fost cea mai potrivită; În politică bărbaţii au calea lor

Fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus a declarat, miercuri, că decizia de a-şi da demisia din poziţia de titular al acestui portofoliu a fost “cea mai potrivită” şi este o expresie a convingerii sale că “în politică bărbaţii au calea lor”, transmite Mediafax.

Fostul ministru a subliniat că şi criticile pe care i le-a adus, marţi, într-un talk-show de televiziune, preşedintele interimar Crin Antonescu i-au confirmat că decizia sa a fost “potrivită”.

“Intervenţia publică a domnului Crin Antonescu din seara zile de 7 august îmi întăreşte convingerea că decizia mea a fost cea mai potrivită. Am luat-o când am înţeles că nu pot să fac ceea ce atât Traian Băsescu, cât şi Crin Antonescu aşteptau de la mine. Unul să măresc listele electorale, altul să le micşorez. Este războiul lor. Eu am venit la minister pentru a face treabă şi am făcut, organizând din scurt alegeri şi referendum fără incidente”, a declarat, fostul ministru al Administraţiei şi Internelor.

Ioan Rus a mai spus că se întoarce la Cluj-Napoca cu “un gust amar”, dar că rămâne consecvent în convingerea că “în politică bărbaţii au calea lor”.

“Plec acasă cu un gust amar, dar cu aceeaşi convingere: în politică bărbaţii au calea lor”, a mai declarat, fostul ministru al Administraţiei şi Internelor.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că fostul ministru de Interne Ioan Rus a “minţit” atunci când a invocat presiuni din partea sa, menţionând că l-ar putea da în judecată pentru calomnie, însă are “altă treabă acum”.

“Ştiu următorul lucru, că fostul ministru de Interne a procedat incorect, că fostul ministru de Interne a minţit. Deci în momentul în care a ieşit şi şi-a dat demisia ieri (luni, n.r.), şi-a dat demisia pentru că nu a fost demis, dar nu e treaba mea. În momentul în care a vorbit în public despre presiuni pe care le-aş fi făcut eu asupra domniei sale sau asupra MAI sau asupra oricui altcuiva, punându-mă pe acelaşi nivel cu Traian Băsescu, care îl ameninţase cu puşcăria, precizându-i şi durata în public, eu ştiu că în acel moment ministrul de Interne minte, că ministrul de Interne are de ascuns ceva, şi e foarte bine că ministrul de Interne a plecat. Dacă a plecat, sper că a plecat…”, a declarat Antonescu, la Antena3.

El a subliniat că nu a făcut presiuni la adresa lui Rus.

“Eu am respins o acuzaţie aberantă, o calomnie, de fapt, a domnului Rus, l-aş putea da şi în judecată, dar am altă treabă acum, privitoare la vreo presiune de vreun fel pe care eu aş fi făcut-o domniei sale”, a susţinut preşedintele interimar.

Antonescu a mai precizat că “este o minciună sfruntată care se integrează perfect, cu voia sau fără voia lui Ioan Rus, în tot atacul propagandistic al lui Traian Băsescu” ideea că el ar fi exercitat presiuni asupra MAI.

Ioan Rus a anunţat, luni, că şi-a înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil.

 

Cele mai citite

Ce facem cu Transnistria?

Ce a vrut să spună Serghei Lavrov, când a declarat că guvernul de la Chișinău o ia pe urma celui de la Kiev? Prezent...

Ce facem cu Transnistria?

Ce a vrut să spună Serghei Lavrov, când a declarat că guvernul de la Chișinău o ia pe urma celui de la Kiev? Prezent...

Stenograme incendiare. PNL pune în cârca PSD legiferarea traseismului

Ședință incendiară, duminică, la PNL. Dacă în ceea ce privește data la care vor avea loc alegerile prezidențiale, liberalii au fost de acord...
Ultima oră
Pe aceeași temă