16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportROŞIA MONTANĂ. Ministrul Culturii: Dacă proiectul ar fi ajuns în Parlament, era...

ROŞIA MONTANĂ. Ministrul Culturii: Dacă proiectul ar fi ajuns în Parlament, era în regulă începerea exploatării

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat, luni seară, la B1 TV, că dacă proiectul privind  Roşia Montană ar fi ajuns în Parlament, era în regulă începerea exploatării. Totodată, Barbu a arătat că toţi miniştrii care trebuiau să-şi dea punctul de vedere asupra proiectului l-au avizat.

Citeşte şi UPDATE. Antonescu: Parlamentarii PNL NU vor susţine proiectul de la Roşia Montană

“În acest moment, din punctul de vedere al Ministerului Culturii, proiectul se poate face. Pe latura de monocultural, conservare şi punere în valoare, în ochii experţilor de cultură, niciodată în istoria de 100 de ani a arheologiei româneşti nu s-au investit atâţia bani ca în acest proiect. Dacă acest proiect ar fi ajuns în Parlament, din partea Ministerului Culturii era în regulă începerea exploatării”, a spus Daniel Barbu.

Citeşte şi ROSIA MONTANA: A noua zi de proteste. 1.000 de oameni în STRADĂ în Bucureşti

Ministrul Culturii a precizat că experţii comisiei de lucru care au redactat acordul a dat în final, pe text, un aviz cu observaţii.

Daniel Barbu a mai afirmat că numai la nivelul conducerii PNL s-a ştiut de hotărârea de guvern pe subiectul Roşia Montană, restul membrilor partidului nefiind informaţi cu privire la acest lucru.

“Ansamblul PNL nu a ştiut de hotărârea de guvern pe subiectul Roşia Montană, dar conducerea partidului a ştiut şi momentul şi conţinutul proiectului. Toţi miniştrii care au avut de avizat proiectul, l-au avizat”, a mai spus Daniel Barbu.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa...
Ultima oră
Pe aceeași temă