19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportRomânia are nevoie de încă 10.000 de locuri în penitenciare

România are nevoie de încă 10.000 de locuri în penitenciare

România ar mai avea nevoie de încă 10.000 de locuri în penitenciare în plus față de cele 20.000 care există deja, a declarat ministrul Justiției, Robert Cazanciuc pentru Digi 24. 

 „În momentul de față avem 44 de unități penitenciare, 34 de penitenciare propriu-zise, șase spitale și patru unități pentru tineri minori, în condițiile în care numărul deținuților se situează în ultimii ani în jurul cifrei de 30.000. În mod cert avem nevoie pentru următorii ani de 30.000 de locuri de detenție care să respecte anumite standarde. Față de ceea ce avem acum, ar mai fi nevoie de încă 10.000 de locuri”, a explicat ministrul în emisiunea „Imparțial” de la Digi24.

Citește și: Cazanciuc: Proiectul de finanţare a penitenciarelor, susținut de 14 țări

Robert Cazanciuc a spus că în ultimii ani s-au construit în România 2.500 de locuri de cazare care respectă standardele.

„În bugetul Administrației Penitenciarelor am prevăzut investiții, astfel încât să putem până în 2020 să avem încă 5.000 de locuri de cazare care să respecte standardele, pe actuala infrastructură penitenciară”, a declarat ministrul justiției.

Citește și: Ce spune Ponta despre sistemul penitenciar

Ministerul a demarat de curând studiile pentru două noi penitenciare, unul la marginea Ploieștiului și unul în apropierea Craiovei, unde există supraaglomerare și unde penitenciarele existente sunt în centrul orașului.

Cele mai citite

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...
Ultima oră
Pe aceeași temă