25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportRomani CRISS:Ponta recunoaşte că statul român NU a făcut nimic pentru integrarea...

Romani CRISS:Ponta recunoaşte că statul român NU a făcut nimic pentru integrarea romilor

Organizaţia Romani CRISS îl acuză pe premierul Victor Ponta că „a recunoscut public că statul român nu a făcut nimic pentru integrarea romilor, în ultimele două decenii”, într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui ONU, Comisiei Europene, Agenţiei pentru Drepturi Fundamentale şi Departamentului de Stat american, remisă redacţiei.

Citeşte şi Ce i-a spus Traian Băsescu premierului Franţei despre minoritatea romă

ONG-ul cere organismelor internaţionale să ia act de declaraţiile premierului Victor Ponta şi să ceară Guvernului român clarificări privind felul în care a coordonat şi implementat politicile publice pentru romi, în ultimii 20 de ani.

În acest context, Romani CRISS transmite o scrisoare deschisă preşedintelui Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Ban Ki-Moon, şefului Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, preşedintelui  Agenţiei Europene pentru Drepturi Fundamentale, Morten Kjaerum şi şefului Departamentului de Stat american, John Kerry.

Citeşte şi Băsescu ar sista alocaţia pentru copiii romi dacă nu se duc la şcoală

„Statul român şi-a asumat două strategii pentru îmbunătăţirea situaţiei romilor. Aceste strategii abordează domenii diverse, precum educaţia, locuirea, sănătatea sau angajarea romilor. Politicile publice care vizează romii au drept fundament angajamentul moral şi politic, sincer şi voluntar al statului român pentru a sprijini cetăţenii români de etnie romă în procesul de incluziune. Faptul că acest angajament politic şi moral a fost viciat de la bun început şi că vreme de 20 de ani autorităţile române au mimat interesul pentru problematica romă este de-a dreptul şocant„, arată Romani CRISS în scrisoarea deschisă, remisă redacţiei.

Ponta a declarat, joi, că organizaţiile non-guvernamentale care critică statul că nu are politici eficiente de integrare a romilor sunt „responsabile de 20 de ani de aceste politice, actualul Guvern, doar de un an”.

Citeşte şi Câţi romi termină, anual, facultatea, în România

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă