19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportRegrupări politice înaintea alegerilor parlamentare

Regrupări politice înaintea alegerilor parlamentare

Cu patru luni înaintea alegerilor parlamentare, tot mai multe partide se regrupează în alianţe. Joi s-a format oficial Alianţa de Centru Stânga dintre PSD şi UNPR, iar PDL încearcă să regrupeze formaţiunile şi sociatetea civilă de centru dreapta.

Singurul partid parlamentar care nu s-a înscris în nicio alianţă este UDMR. Cel puţin, nu încă. În ultima vreme, UDMR tinde să fie cu actuala Putere, transmite Digi 24.

După ce s-au plimbat fără nicio problemă de la stânga la dreapta şi invers, politicienii încearcă acum să-şi spele imaginea în vederea alegerilor parlamentare din această toamnă. Astfel, partidele încearcă să creeze două poluri de putere: unul la stânga şi altul la dreapta scenei politice.

Pe stânga acţionează social-democraţii care deja au încheiat o alianţă cu UNPR, oficializată la tribunal, o alianţă ce presupune colaborarea în Parlament şi pentru alegerile legislative din această toamnă.

De altfel, presa deja a speculat că în schimbul acestei colaborări, UNPR a cerut deja 20 de locuri în Parlament.

De cealaltă parte, pe dreapta, PDL încearcă o alianţă cu PNŢCD, cu Partidul Noua Republică a lui Mihai Neamţu şi cu cele două platforme politice conduse de Mihai Răzvan Ungureanu şi Teodor Baconschi.

În acest moment, două partide cu şanse mari de a intra în Parlament par să intre singure în luptă. Este vorba despre PP-DD şi UDMR.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă