21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportReacția lui Gabriel Oprea la demisia lui Maior: SRI l-a pierdut pe...

Reacția lui Gabriel Oprea la demisia lui Maior: SRI l-a pierdut pe cel mai bun director pe care l-a avut până acum

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, îl laudă pe directorul demisionar al Serviciului Român de Informații (SRI) și apreciază, totodată, că ”eficacitatea SRI în apărarea românilor a crescut din 2006”.

Oprea mai arată că speră ca George Maior să rămână ”o voce activă” în societatea românească, dar și că ” demisia nu este un final de drum, ci începutul unuia nou”.

Citește și: Primul test serios pentru Iohannis: numirea șefilor SRI și SIE

”Demisia lui George Maior înseamnă finalul celui mai bun mandat pe care l-a avut vreodată un director al unui serviciu de informaţii din România. Rolul pe care George Maior l-a avut în procesul de modernizare a Serviciului este recunoscut de toţi liderii politici fie de la Putere, fie din Opoziţie, dar şi de toţi partenerii noştri internaţionali”, se mai arată în comunicactul MAI.

Citește și: VIDEO. Maior și-a dat DEMISIA de la SRI. Iohannis i-a acceptat-o. Primele reacții

George Maior și-a dat demisia, marți, de la conducerea Serviciului Român de Informații. Anterior, el a stârnit o polemică, după ce a criticat CCR pentru respingerea legii Big Brother.

Într-un interviu acordat sâmbătă EvZ, directorul SRI a criticat  vidul legislativ creat de decizia Curtii Constituționale de a respinge anumite proiectele de lege, în ciuda faptului ca șeful CCR, Augustin Zegrean, explicase, cu doua zile înainte, motivațiile Curții și a denunțat public presiuni din partea SRI. Maior a spus că este vorba de trei proiecte de lege – Legea retenţiei datelor, Legea cartelelor prepay şi Legea securităţii cibernetice care au fost respinse de CCR.

Citește și: George Maior: Eu sper că CCR nu se opune SRI

Prim-adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, va fi şeful interimar al instituţiei, conform Hotnews.

Citește și: Cine va fi şef interimar la SRI după demisia lui George Maior

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă