7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSportReacția lui Gabriel Oprea la demisia lui Maior: SRI l-a pierdut pe...

Reacția lui Gabriel Oprea la demisia lui Maior: SRI l-a pierdut pe cel mai bun director pe care l-a avut până acum

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, îl laudă pe directorul demisionar al Serviciului Român de Informații (SRI) și apreciază, totodată, că ”eficacitatea SRI în apărarea românilor a crescut din 2006”.

Oprea mai arată că speră ca George Maior să rămână ”o voce activă” în societatea românească, dar și că ” demisia nu este un final de drum, ci începutul unuia nou”.

Citește și: Primul test serios pentru Iohannis: numirea șefilor SRI și SIE

”Demisia lui George Maior înseamnă finalul celui mai bun mandat pe care l-a avut vreodată un director al unui serviciu de informaţii din România. Rolul pe care George Maior l-a avut în procesul de modernizare a Serviciului este recunoscut de toţi liderii politici fie de la Putere, fie din Opoziţie, dar şi de toţi partenerii noştri internaţionali”, se mai arată în comunicactul MAI.

Citește și: VIDEO. Maior și-a dat DEMISIA de la SRI. Iohannis i-a acceptat-o. Primele reacții

George Maior și-a dat demisia, marți, de la conducerea Serviciului Român de Informații. Anterior, el a stârnit o polemică, după ce a criticat CCR pentru respingerea legii Big Brother.

Într-un interviu acordat sâmbătă EvZ, directorul SRI a criticat  vidul legislativ creat de decizia Curtii Constituționale de a respinge anumite proiectele de lege, în ciuda faptului ca șeful CCR, Augustin Zegrean, explicase, cu doua zile înainte, motivațiile Curții și a denunțat public presiuni din partea SRI. Maior a spus că este vorba de trei proiecte de lege – Legea retenţiei datelor, Legea cartelelor prepay şi Legea securităţii cibernetice care au fost respinse de CCR.

Citește și: George Maior: Eu sper că CCR nu se opune SRI

Prim-adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, va fi şeful interimar al instituţiei, conform Hotnews.

Citește și: Cine va fi şef interimar la SRI după demisia lui George Maior

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, laude aduse PSD-ului: “Noi am fost cei care am crescut salariul minim, am mărit pensiile”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, susține că Europa are nevoie de mai multe politici sociale și de umanizare, deoarece acestea reprezintă fundamentul unei societăți...

„DNA-ul BOR” a primit botezul Patriarhului Daniel

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a adoptat săptămâna aceasta o serie de hotărâri, printre care și controversatul proiect botezat „DNA-ul BOR”. Sub președinția...

Odobescu, la Forumul Diplomatic de la Antalya

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, va participa, astăzi, la Forumul Diplomatic de la Antalya - ADF 2024, unde va discuta despre importanţa consolidării profilului...
Ultima oră
Pe aceeași temă