21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportRazvan Theodorescu a demisionat din PSD, apreciind ca partidul a ajuns in...

Razvan Theodorescu a demisionat din PSD, apreciind ca partidul a ajuns in derizoriu

Razvan Theodorescu, fost senator PSD si ministru al Culturii in Guvernul Nastase, a demisionat, luni, din partid, el declarand, pentru Mediafax, ca a constatat, odata cu "circul" de la Congresul din 20 februarie, ca aceasta formatiune politica a ajuns in derizoriu.

Theodorescu a afirmat ca a realizat la Congresul extraordinar din 20 februarue ca partidul nu a invatat nimic de greselile si din infrangerile din trecut.

"Tot penibilul circului care a avut loc la acest Congres, cu aplaudaci naimiti, m-a facut sa imi dau seama ca partidul nu a invatat nimic din greselile sale, convingerea mea fiind ca eu nu mai pot sta intr-un astfel de partid, de care am fost profund atasat", a spus fostul senator PSD.

Theodorescu a precizat ca decizia lui nu are legatura cu rezultatul alegerilor pentru functiile de conducere din partid.

"Demisia mea nu are legatura cu alegerea noului presedinte, Victor Ponta, care este un om onorabil, banuiesc. Imi pare rau, dar eu nu mai pot sta intr-un astfel de partid. Credeam ca acest Congres va fi o zguduitura extraordinara. Faptul ca a fost schimbat Mircea Geoana nu inseamna nimic. Circul si tot ce s-a prezentat in presa, de la oameni naimiti sa aplaude si vrajitoare, m-au convins sa demisionez. Credeam ca flacara violeta si atacurile energetice au fost un episod peste care s-a trecut, dar am constatat ca, de fapt, partidul a intrat in derizoriu", a declarat Theodorescu.

El a mentionat ca a ales si o formula de fair-play pentru a-si motiva demisia, argumentand ca nu si-a mai platit cotizatia de doi ani.

Fostul ministru social-democrat a precizat ca, deocamdata, nu a luat nicio decizie legata de eventuala inscriere intr-un alt partid.

"Raman un om puternic atasat valorilor de stanga. Deocamdata stau si astept sa vad ce se va intampla in perioada urmatoare. Raman om de stanga si astept sa vad ce oameni sunt in diverse zone. Daca nu, raman la studiile mele", a mai spus Theodorescu.

Razvan Theodorescu, membru al Academiei Romane, a fost ministru al Culturii in Guvernul Nastase. El a fost senator in doua legislaturi, intre 2000 in 2008. Theodorescu a candidat si la alegerile parlamentare din 2008 pentru Senat, insa nu a obtinut un nou mandat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă