16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportRaluca Turcan: PDL trebuie să-şi recunoască greşelile

Raluca Turcan: PDL trebuie să-şi recunoască greşelile

Emil Boc va avea mult de muncă în acest sens, consideră deputatul PDL: „Misiunea lui nu va fi uşoară. Partidul are nevoie de o relansare, să-şi recunoască greşelile. Abordarea va trebui să fie unde am greşit, ce avem de făcut? Mă aştept ca Emil Boc să facă acest lucru. Odată măsurile guvernamentale luate, mă aştept să se concentreze pe partid şi să recapitalizeze electoratul. Trebuie să dea impulsul promovării acestor măsuri în faţa oamenilor.”

Premierul trebuie să-şi facă timp şi pentru comunicarea sinceră cu populaţia, consideră Turcan. „Trebuie să aibă timp pentru aşa ceva, dacă nu, soarta PDL va fi nefericită. Emil Boc trebuie să-şi asume misiunea de a stabili strategia şi de a găsi oamenii pentru a face acest lucru.”

Credibilitatea PDL, o problemă

PDL are probleme de credibilitate, susţine Raluca Turcan. „Nu am fost suficient de exigenţi în performanţa în funcţia publică. Moralitatea trebuia să ne definească, pentru a crea o diferenţă faţă de PSD. Trebuia să luăm măsuri mult mai dure atunci când au existat derapaje şi am susţinut acest lucru în interiorul partidului. Eu am fost de acord cu codul de integritate (propus de aripa „reformistă” Macovei-Preda-Voinescu), l-am votat, dar când a fost discuţia în Colegiul Director, a fost o confuzie. A existat o confuzie în privinţa a ceea ce se supune la vot.”, spune politicianul.

Despre USL

Şefa Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaţilor se arată „înspăimântată” de lipsa de responsabilitate a liderilor Uniunii Social-Liberale. „Eu mă înspăimânt zi de zi când văd de câtă lipsă de responsabilitate dau dovadă liderii USL, care spun că odată ajunşi la putere vor anula măsurile de austeritate. Au fost impuse tocmai pentru a putea susţine ieşirea din dificultate a ţării.”

Raluca Turcan, şefa Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, a fost invitată în emisiunea Dezbaterile RL, moderată de jurnalista Sabina Fati şi transmisă în direct pe romanialibera.ro şi radiolynx.ro.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă