7.3 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSportRaluca Prună a anunțat că va depune o cerere prin care să...

Raluca Prună a anunțat că va depune o cerere prin care să îl cheme pe Victor Ponta în instanță

Ministrul Justiției, Raluca Prună nu a depus, încă, o plângere împotriva fostului premier Victor Ponta. Cu toate acestea, zilele următoare ea va depune o cerere prin care îl va chema în instanță, pentru a proba acuzaţiile de trafic de influenţă, făcute la adresa sa pe Facebook, a precizat ministrul, marți seara, la Realitatea TV.

Ministrul Justiției a precizat că instituția pe care o conduce este atacată foarte des de Victor Ponta. „Cred că atacul în ce mă priveşte este atacul care ar fi fost inevitabil împotriva oricărui ministru al Justiţiei, deci o iau nu neapărat ca pe un atac la persoană, ci ca pe un atac la portofoliu. Suntem într-o perioadă destul de complicată, lupta împotriva corupţiei dă rezultate şi dintr-odată descoperim că justiţia poate că a devenit prea independentă în această ţară”, a declarat Raluca Prună.

Citește și: Ministrul Raluca Prună vrea să îl dea în judecată pe Victor Ponta

Totodată, ea a precizat că, zilele următoare, va lua măsuri împotriva declarațiilor făcute de fostul premier la adresa sa.

„Să ştiţi că, pentru moment, în România, calomnia se judecă, este un proces civil, deci nu am făcut niciun fel de plângere, însă urmează zilele acestea să depun o cerere prin care să îl chem pe domnul Victor Ponta în instanţă ca să probeze nu judecăţile de valoare, însă domnia sa m-a acuzat foarte clar, într-o postare pe Facebook, că la mine în birou un primar, i-a dat şi numele, a venit şi a făcut trafic de influenţă pentru ca eu să adopt o ordonanţă de urgenţă. Eu cred că este foarte corect, şi pentru mine, şi pentru domnul Ponta, să probeze acest lucru”, a declarat ministrul Justiției.

Raluca Prună a afirmat că inițiativa nu urmărește să apere doar reputația personală, cât și apărarea demnității funcției de ministru. 

„O fac nu numai în considerarea mea, ca persoană, deşi am şi eu o reputaţie de apărat, o fac şi în apărarea demnităţii acestei funcţii. Eu găsesc că societatea românească nu va putea fi asanată atâta vreme cât putem spune orice despre oricine fără să putem proba acest lucru. Eu, ca ministru al Justiţiei, am această obligaţie, ca prin puterea exemplului, să arăt că avem un cadru legislativ, avem instanţe independente şi de acum înainte îl invit pe domnul Ponta să probeze tot ceea ce are de spus despre mine în faţa unui judecător independent”, a mai spus ministrul Justiţiei.

Fostul premier Victor Ponta scria, în 26 mai, pe Facebook, că DNA va începe urmărirea penală împotriva primarului municipiului Oradea, Ilie Bolojan, pentru că acesta ar fi făcut trafic de influenţă pe lângă ministrul Justiţiei, Raluca Prună. „După odioasa şi neconstituţionala Ordonanţă de Urgenţă «Prună» de modificare a peste 150 articole din Codul Penal şi Codul de Procedură Penală (că tot îşi pun poalele în cap în fiecare zi toate gorgoaiele spunând că noi vrem să modificăm Codurile), acum a venit o nouă lovitură – normal că modificarea legii referendumului prin ordonanţă a Guvernului e greşită! Sunt convins că de azi încep următoarele acţiuni: 1. Tapalagă, Digi24 şi toţi ceilalţi «luptători pentru statul de drept» din presă vor scrie articole fulminante de sancţionare a acestui abuz; 2. Tovarăşa Gorghiu Dej şi tovarăşul Blaga Vameşul vor cere imediat demisia Guvernului; 3. DNA va începe urmărirea penală contra primarului Ilie Bolojan, care a făcut trafic de influenţă la Madam Prună să dea ordonanţă ca să obţină foloase nepatrimoniale constând în voturile de pe 5 iunie; 4 – Ambasadorul SUA va lua poziţie (în mod corect), arătând că modificarea prin ordonanţă a Guvernului a legii Referendumului, cu câteva săptămâni înainte de alegeri, nu respectă în niciun caz standardele unui stat de drept; 5. Pe Facebook va începe mobilizarea tinerilor «frumoşi şi liberi» care vor protesta în Piaţa Victoriei faţă de acest abuz de putere sancţionat (din fericire) foarte prompt de către CCR; 6. ONG-urile din faimoasa societate «civilă» vor scrie imediat scrisori de protest către Comisia Europeană, Parlamentul European şi ambasadele aflate în Bucureşti, demascând aceste grave încălcări ale normelor democratice. Dvs. ce credeţi? Vor avea loc aceste acţiuni fireşti într-o societate democratică? Sau nu se va întâmpla ABSOLUT NIMIC din simplul motiv că această ordonanţă neconstituţională a fost adoptată de Guvernul «Lui» şi nu de guvernul «Nostru»?! Dubla măsură este din păcate singura lege care se mai aplică azi în România! Legea bunului-simţ a fost abrogată prin Ordonanţă de Urgenţă!”, a scris Ponta pe Facebook.

Vinerea trecută, ministrul Justiţiei a anunţat, vinerea trecută, că îl va da în judecată pe Victor Ponta.

 

Cele mai citite

Ministrul Predoiu, despre Platforma Națională “Fii pregătit”: Populația devine partener al instituțiilor care acționează pentru salvare – IGSU, DSU, Poliție, Jandarmerie

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, consideră că, prin învățarea modului de acțiune în cazul unor calamități, populația devine partener al instituțiilor care acționează pentru...

George Simion le cere membrilor AUR să primească ”escroci” în partid

O înregistrare audio incredibilă a ieșit la iveală, cu liderul AUR George Simion, care le cere membrilor formațiunii pe care o conduce să...

Farul și CFR s-au încurcat reciproc. Egal în derby-ul fostelor campioane

Farul Constanța și CFR Cluj, ultimele două campioane ale României, au remizat la Ovidiu, scor 1-1, în penultima etapă a sezonului regular din Liga...
Ultima oră
Pe aceeași temă