10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportR.Moldova: Prezenta la vot de peste patru ori mai mare decat in...

R.Moldova: Prezenta la vot de peste patru ori mai mare decat in primul tur

Pana la ora 9.00, in Republica Moldova au votat circa 1.600 de romani, fata de 360 de persoane la primul tur de scrutin de la 22 noiembrie, transmite Agerpres.

Marea majoritate a votat la Chisinau – 1.200 de persoane, dintre care aproape 400 la sectia de votare deschisa la Consulatul de pe strada Vlaicu Parcalab. In tara, cea mai mare prezenta a fost inregistrata la Orhei – 100 de persoane, iar cei mai putini au votat la Nisporeni – 11.

Potrivit functionarilor de la ambasada, numarul mare de votanti se datoreaza atat faptului ca oamenii au venit de la primele ore ale diminetii pentru a evita cozile care de obicei se formeaza pe parcursul zilei, dar si pentru ca procedura de votare decurge mai rapid.

La cele patru sectii de votare de la Chisinau s-au format cozi de sute de oameni. Unele persoane au declarat ca au venit inainte de ora 7,00 ca sa voteze.

In total, in Republica Moldova au fost deschise 13 sectii de votare, dintre care patru la Chisinau, iar alte noua in diferite localitati din tara.

In Republica Moldova au fost expediate aproximativ 60.000 de buletine, numarul estimativ al cetatenilor romani fiind de 130.000.

La primul tur de scrutin, din 22 noiembrie, in Republica Moldova au votat circa 8.900 de romani.

Cele mai citite

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...

Activiști germani pentru climă, condamnați la închisoare pentru că au pulverizat împroșcat cu vopsea pe Poarta Brandenburg

Un tribunal german a condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare trei activiști pentru climă care au pulverizat vopsea portocalie pe coloanele emblematicei...

Gabriela Szabo, ambasadoarea ediției din acest an a UVT Liberty Marathon

Campioana olimpică și multipla campioană mondială la atletism Gabriela Szabo, declarată timp de zece ani la rând cea mai bună atletă a României, va...
Ultima oră
Pe aceeași temă