22.8 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSportPSD vrea sa-i interzica lui Basescu sa candideze

PSD vrea sa-i interzica lui Basescu sa candideze

» Este o decizie buna?
— Sunt sincer convins ca era o decizie necesara, ca vom intra intr-o zodie a normalitatii interne si europene. Cred sincer ca institutia prezidentiala trebuie sa joace rolul pe care Constitutia il da, unul constructiv, si nu destructiv.

» Care va fi strategia PSD in perioada urmatoare, pasul dupa demisia presedintelui?
— Daca presedintele va confirma existenta unui gram de onoare si isi va da demisia, vom intra intr-o perioada de campanie de trei luni pentru desemnarea viitorului presedinte.

» Care va fi strategia fata de Guvern?
— Trebuie sa vedem ce face Guvernul, noi am vrut sa punem capat conflictului si la nivelul actului de guvernare, sa avem un minim de stabilitate. Guvernul are obligatia sa discute cu fiecare dintre actorii politici in parte proiectele de lege. Noi vom sprijini proiectele legate de perioada postaderare.
» Mircea Geoana vorbea de posibilitatea modificarii Constitutiei in sensul interzicerii unui presedinte suspendat sa mai candideze. Aveti o astfel de strategie?
— Aceasta posibilitate reprezinta o optiune de reflexie serioasa, pentru ca nici sa continui dupa ce Parlamentul Romaniei a dat un vot foarte clar de neincredere presedintelui, sa lasi deschisa posibilitatea sa se continue aceasta stare de conflict si de scandal, cred ca este o alternativa reala.

» E vorba totusi de o candidatura, de un drept constitutional.
— Vom vedea. Este o optiune asupra careia reflectam, dar nu am luat o decizie. Asta face parte dintr-o strategie.

Cele mai citite

Șoc pe Anfield! Liverpool, umilită acasă de Atalanta. Rezultatele din „sferturile” Europa League

Atalanta Bergamo e cu un pas în semifinalele Europa League, după ce a produs șocul serii în fotbalul european și s-a impus cu 3-0...

Șoc pe Anfield! Liverpool, umilită acasă de Atalanta. Rezultatele din „sferturile” Europa League

Atalanta Bergamo e cu un pas în semifinalele Europa League, după ce a produs șocul serii în fotbalul european și s-a impus cu 3-0...

Eveniment la Academia Română. Un omagiu: lansarea volumului „Andrei Rădulescu – Corespondență“

Academia Română găzduiește marți, 16 aprilie 2024, lansarea volumului „Andrei Rădulescu – Corespondență“, editat de Fundația „Andrei Rădulescu și a Marilor Juriști Români“ și...
Ultima oră
Pe aceeași temă