21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportPSD şi PNL merg SEPARAT la europarlamentare. Anunţul, făcut de Victor Ponta

PSD şi PNL merg SEPARAT la europarlamentare. Anunţul, făcut de Victor Ponta

PSD şi PNL vor merge separat la alegerile pentru Parlamentul European, din 2014, şi nu sub umbrela USL, a anunţat, sâmbătă, premierul Victor Ponta, în cea de-a doua zi a Congresului Partidului Social Democrat.

„De luni începem campania pentru europarlamentarele din 2014, pentru că în mai 2014 nu vom mai avea umbrela USL. Veţi putea să demonstraţi în fiecare organizaţie, comună, oraş, judeţ care e capacitatea noastră de mobilizare, sprijnul pe care PSD îl are (…) Mă bazez pe dumneavostră ca să fim nu doar primul partid din România la alegeri, dar să fim în grupul social-democrat din Parlamentul European o delegaţie puternică şi respectată. Vreau să înţelegeţi acest mesaj şi să-l trataţi cu mare seriozitate. De luni vă consideraţi în campania pentru Parlamentul European”, a declarat Ponta.

„Îi salut pe domnul Iliescu, pe domnul Geoană, îi salut pe domnul Gherman şi pe domnul Năstase, pentru faptul că ieri au fost alături de noi. Am vorbit mai devereme cu domnul Năstase, care m-a rugat să vă transmit, încă o dată, cele mai calde sentimente pentru emoţia cu care a fost primit ieri la acest Congres”, a adăugat premierul.

Citeşte şi Antonescu, la PSD: Dragii mei, vă mulţumesc. Când vom fi adversari, să nu uităm ce-am făcut împreună

Anunţul făcut de Victor Ponta vine după ce, vineri, co-preşedintele USL Crin Antonescu, prezent la Congresul PSD, le-a mulţumit social-democraţilor pentru rezultatele USL şi şi-a exprimat speranţa ca, după ce nu vor mai fi în aceeaşi coaliţie, să nu uite ce au construit împreună.

„Dragii mei, mulţumesc. Mulţumesc în numele PNL pentru tot ceea ce am construit împreună, pentru bătăliile extraordinare pe care le-am dat împreună, pentru tot ceea ce vom face, sunt sigur, de-acum încolo împreună”, a spus Antonescu, vineri, în discursul ţinut la Congresul PSD.

El a arătat însă că vor trece anii, iar PSD şi PNL vor încheia ceea ce au de făcut împreună şi se vor afla faţă-n faţă în bătălie electorală: „Ar fi frumos să nu uităm ceea ce am făcut împreună şi atunci când vom fi adversari că ne-am avut de multe ori ca fraţii. Aceste lucruri nu trebuie să le uităm niciodată”.

Liderul PNL le-a mai spus social-democraţilor că sunt şi vor fi în următorii ani cel mai mare partid politic din România.

„Aveţi şi veţi avea în PNL cel mai puternic şi onest aliat pe care îl puteţi avea acum în politic românească”, i-a asigurat Crin Antonescu pe social-democraţi.

Citeşte şi Congresul PSD. Adrian Năstase, primit cu APLAUZE. Antonescu: Am venit cu gânduri bune

Separarea USL la alegerile europarlamentare din 2014 va conta pentru a se stabili ce procent vor obţine PSD şi PNL în mod individual. La alegerile parlamentare din decembrie 2012, când PSD şi PNL au candidat sub sigla USL, PNL a obţinut un scor istoric, fiind discuţii că acesta a fost o consecinţă a susţinerii din partea PSD.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă