9.4 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSportPSD: Lăzăroiu a sfidat grosolan autoritatea Parlamentului

PSD: Lăzăroiu a sfidat grosolan autoritatea Parlamentului

Vicepreşedintele Departamentului de educaţie al PSD, Gabriel Ispas, a susţinut, joi, într-o conferinţă de presă, că ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a sfidat într-un mod grosolan autoritatea Parlamentului la audierea din comisia de specialitate a Camerei Deputaţilor, informeaza Agerpres.

Ispas a afirmat că Lăzăroiu ar trebui să îşi ceară scuze pentru atitudinea pe care a avut-o la audierea din comisie şi pentru acuzele pe care le-a adus unora dintre membri.

“Ţinem să-i reamintim domnului Lăzăroiu că puterea Parlamentului derivă de la popor şi că poporul îşi manifestă toate atribuţiile prin intermediul celor aleşi. Constituţia României consacră dependenţa Guvernului de Parlament, şi nu a Parlamentului de Guvern”, a spus el.

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a avut un schimb de replici cu deputatul PSD Aura Vasile, marţi, la Comisia pentru Muncă de la Cameră, pe tema dialogului părţii române cu puterea de la Madrid în condiţiile restricţiilor de pe piaţa muncii impuse de Spania românilor.

Miniştrii Lăzăroiu şi Baconschi au venit, marţi, la Parlament, pentru a discuta cu reprezentanţii Comisiei pentru Muncă despre restricţiile de pe piaţa muncii impuse de Spania românilor.

După ce a expus situaţia legată de restricţiilor de pe piaţa muncii, Lăzăroiu a întrebat-o pe deputatul PSD Aura Vasile dacă ea şi partidul ei au discutat cu premierul socialist Zapatero în legătură cu acest subiect.

Preşedintele Comisiei, deputatul PNL Victor Paul Dobre, i-a răspuns ministrului Lăzăroiu că Guvernul ar fi trebuit să discute cu social-democraţii pentru o colaborare în vederea unui dialog cu socialiştii aflaţi la putere în Spania.

La rândul său, Aura Vasile i-a răspuns lui Lăzăroiu subliniind că ea a fost aleasă în funcţie, în timp ce el este “numit”. “Domnule ministru, nu vă dau voie să vorbiţi peste mine. Diferenţa dintre mine şi dumneavoastră este că eu sunt aleasă iar dumneavoastră sunteţi numit”, a spus Aura Vasile.

Ea a sugerat apoi că la discuţii cu premierul socialist Zapatero ar fi trebuit să fie trimişi reprezentanţi ai UNPR, “care se revendică de stânga”.

Ulteriror, Lăzăroiu s-a arătat deranjat de faptul că a tot fost întrerupt de deputaţi ai opoziţiei. Lăzăroiu i-a spus preşedintelui Comisiei că la următoarele discuţii va trimite un secretar de stat dacă el, ca ministru, nu este respectat.

Discuţiile în contradictoriu au continuat apoi mai multe minute, Sebastian Lăzăroiu revenind, la un moment dat, la subiecte legate de PSD. “Iar ajungeţi la PSD? Suntem în opoziţie, omule, de cinci ani”, i-a replicat un deputat PSD din Comisie ministrului Muncii. “Şi o să mai staţi încă cinci ani”, i-a răspuns Lăzăroiu, subiectul încheindu-se odată cu ieşirea din sală a ministrului Baconschi

Cele mai citite

Premierul Ciolacu vede tot coaliția PSD-PNL la guvernare și în 2025

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni seară că prin formarea coaliţiei PSD-PNL s-a asigurat stabilitate politică şi că, în acest moment, nu vede altă...

“Super Tuesday” în campania electorală din SUA. Cetățeni din 16 state își vor alege candidatul

Ziua de marți, 5 martie 2024, este supranumită în SUA "Super Tuesday", întrucât în peste o treime din teritoriul Statelor Unite se vor alege...

Rusia – Ucraina, ziua 720: Lituania va contribui la planul ceh de creștere a stocului de muniție pentru Kiev

Lituania a anunţat că se va alătura iniţiativei cehe de a procura muniţie de artilerie pentru Ucraina.Premierul lituanian Ingrida Simonyte a făcut o promisiune...
Ultima oră
Pe aceeași temă