25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportPSD ar putea cere suspendarea validarii alegerilor si renumararea unor voturi

PSD ar putea cere suspendarea validarii alegerilor si renumararea unor voturi

Secretarul general adjunct al PSD, Valeriu Zgonea, a declarat luni, inaintea sedintei Comitetului Executiv al partidului, ca social-democratii vor discuta despre o solicitare de suspendare a procesului de validare a rezultatului alegerilor prezidentiale si renumararea voturilor in unele sectii.

"Cerem ca toate voturile nule din Romania sa fie reverificate, o chestiune foarte simpla si textul de lege asa cum este scris el de domnul Boc si cum a fost aprobat in sedinta de Guvern nu ne permite azi in Romania democratica sa putem sa accesam acest lucru, dar asta este treaba juristilor", a spus Zgonea, sustinand ca ar fi  foarte multe procese verbale care intre sectia de vot si Biroul Electoral Judetean ar fi fost modificate cu acordul sau fara acordul Biroului Electoral Judetean.

"Singura nostra posibilitate ca sa verificam aceste lucruri in acest moment este sa depunem o cerere la Tribunal sau la Curtea Constitutionala sa suspendam procedura de validare a Presedintelui, iar autoritatile publice, AEP, Pro Democratia, care are un sistem exceptional, sa ne ajute sa verificam daca acesti cetateni care au votat pe tabelele speciale, au votat si in listele electorale permanente la sectia lor de vot. Votul dublu trebuie sa-l verificam pentru ca sunt 300.000 de voturi", a mai declarat Zgonea citat de NewsIn. Social-democratul a mai acuzat ca au aparut modificari in defavoarea lui Mircea Geoana. "Va dau exemplu din Prahova, unde au fost renumarate voturile nule si la candidatul PSD s-au adunat cateva sute de voturi. Acest lucru ne face sa credem ca trebuie sa extindem la toate aceste greseli care au fost constatate intre numaratoarea nostra paralela si cea pe care o prezinta BEC, pe care nu o constestam. Vrem un singur lucru, sa vedem daca acele date se regasesc si in sacul din care au fost numarate voturile valabil exprimate", a mai explicat Zgonea.

Pe de alta parte, liderul senatorilor PSD, Ion Toma, a acuzat ca in mai multe sectii de votare ar fi fost bagate in urne buletine in plus de catre presedintii sectiilor de votare. "Nemultumiri mari da, ca una e cand pierzi alegerile. Acum asta e viata, mergem inainte", a spus Toma, intrebat despre starea de spirit a social-democratilor.

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprisan, a tinut sa-l felicite din curtea partidului pe Traian Basescu pentru victoria in alegeri. El a comentat ca trebuie respectat principiul democratic "si atunci cand pierdem, si atunci cand castigam". "Cred ca trebuie sa dam dovada de demnitate si cand pierdem, si cand castigam", a spus Oprisan, adaugand ca PSD ar trebui sa conteste alegerile doar daca poate prezenta justitiei dovezile necesare privind fraudarea alegerilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă