18.1 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
AcasฤƒSportPSD ameninta guvernul cu o motiune de cenzura pentru pensii

PSD ameninta guvernul cu o motiune de cenzura pentru pensii

"Partidul Social Democrat ia in calcul depunerea unei motiuni de cenzura la adresa Guvernului in cazul in care va exista o incercare de obstructionare in Camera Deputatilor a proiectului de lege privind cresterea punctului de pensii", a declarat vicepresedintele PSD Dan Nica. El a precizat ca aceasta a fost concluzia unei reuniuni de urgenta care a avut loc in cursul dupa-amiazei de marti cu conducerea PSD si in care social-democratii au facut o evaluare a situatiei din Camera Deputatilor aparuta in urma 'refuzului presedintelui Bogdan Olteanu de a continua procedura de adoptare a proiectului de lege'.
'Am primit foarte multe semnale din tara, de la cei care asteptau adoptarea acestui proiect si care acum asteapta masuri dure din partea PSD. Asteptam sa fim convocati, dar este ora 17,30 si plenul nu a fost convocat. Nu avem semnale ca acesta va fi convocat maine si ne temem ca exista intentia sa se lungeasca procedura de adoptare a proiectului de lege astfel incat Parlamentul sa intre in vacanta', a spus Dan Nica.
In cadru sedintei, conducerea PSD a decis convocarea Comitetului Executiv National la o data care va fi fixata in functie de sedinta de plen de la Camera Deputatilor.
'Se vor convoca Biroul Permanent National si Comitetul Executiv National, astfel incat sa fim siguri ca vom adopta toate deciziile statutare daca acest proiect de lege va fi blocat in Camera Deputatilor prin tertipuri sau alte smecherii parlamentare. Dorim sa vedem cand anume are loc convocarea plenului pentru continuarea dezbaterilor si, a doua zi dupa aceasta, va fi convocat CEx-ul. Daca va exista orice incercare de obstructionare, nu excludem depunerea unei motiuni de cenzura si convocarea de alegeri anticipate, pentru ca asa nu se mai poate continua', a mai spus Dan Nica.

Cele mai citite
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ