6.6 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSportPrimele reacţii la excluderea lui Preda din partid: De la "Băga-mi-aş în...

Primele reacţii la excluderea lui Preda din partid: De la “Băga-mi-aş în intelectuali” la “De ce nu-l luaţi dvs.?”

În urmă cu puţin timp, europarlamentarul PDL Cristian Preda a fost exclus din partid, după ce  Silviu Prigoană a depus o cerere scrisă în care a arătat că Preda ar trebui dat afară. Reacţiile colegilor de partid au fost extrem de diverse, de la Toader Paleologu, care a declarat că a votot împotriva excluderii, până la Vasile Blaga, care le-a spus jurnaliştilor să “îl ia” ei, atunci când ziariştii au vorbit despre faptul că Preda este un reformator.

“S-a făcut o evaluare a domnului Preda, care s-a situat pe poziţii mai critice faţă de PDL decât faţă de Opoziţie. Nu sunt de acord cu excluderile”, a precizat Teodor Baconschi.

Un jurnalist i-a spus, astăzi, lui Vasile Blaga, în legătură cu decizia BPN în privinţa excluderii din PDL a lui Cristian Preda, că europarlamentarul era “un reformator” în partid, replica preşedintelui Senatului fiind: “De ce nu-l luaţi dumneavoastră?”, conform Mediafax.

Vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu a declarat că a votat împotriva excluderii europarlamentarului din partid şi că de multe ori s-a spus, în partid, “Băga-mi-aş în intelectuali”.

Pe de altă parte, europarlamentarul PDL Sebastian Bodu a declarat, pentru Mediafax, că  Preda “spunea anumite lucruri corecte pe blogul său, altele nu, dar era bine să fi fost o mai bună comunicare în interiorul partidului”.

Toader Paleologu a precizat că lui Preda i s-au reproşat declaraţiile împotriva lui Emil Boc, precum şi susţinerea faţă de Nicuşor Dan în alegerile pentru Primăria Capitalei.

Citeşte şi Monica Macovei atacă decizia PDL:”Propunerea excluderii lui Cristian Preda acoperă bâlbâielile organizatorice ale Organizaţiei Bucureşti”

Citeşte şi Prigoană şi-a arătat muşchii. Cristi Preda, exclus din PDL

 

 


Cele mai citite

Până la Silicon Valley, se surpă Dorobanțiul și avem Valea Silicoanelo aici la noi

Ilustrație: Marian Avramescu Până când o să ne ducă președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, călare pe porcul care zboară, spre Statele...

Cine sunt primi 10 candidații PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Chiar dacă PSD și PNL au anunțat că vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, PSD și-a cam...
Ultima oră
Pe aceeași temă