25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportPrimele reacţii la excluderea lui Preda din partid: De la "Băga-mi-aş în...

Primele reacţii la excluderea lui Preda din partid: De la „Băga-mi-aş în intelectuali” la „De ce nu-l luaţi dvs.?”

În urmă cu puţin timp, europarlamentarul PDL Cristian Preda a fost exclus din partid, după ce  Silviu Prigoană a depus o cerere scrisă în care a arătat că Preda ar trebui dat afară. Reacţiile colegilor de partid au fost extrem de diverse, de la Toader Paleologu, care a declarat că a votot împotriva excluderii, până la Vasile Blaga, care le-a spus jurnaliştilor să „îl ia” ei, atunci când ziariştii au vorbit despre faptul că Preda este un reformator.

„S-a făcut o evaluare a domnului Preda, care s-a situat pe poziţii mai critice faţă de PDL decât faţă de Opoziţie. Nu sunt de acord cu excluderile”, a precizat Teodor Baconschi.

Un jurnalist i-a spus, astăzi, lui Vasile Blaga, în legătură cu decizia BPN în privinţa excluderii din PDL a lui Cristian Preda, că europarlamentarul era „un reformator” în partid, replica preşedintelui Senatului fiind: „De ce nu-l luaţi dumneavoastră?”, conform Mediafax.

Vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu a declarat că a votat împotriva excluderii europarlamentarului din partid şi că de multe ori s-a spus, în partid, „Băga-mi-aş în intelectuali”.

Pe de altă parte, europarlamentarul PDL Sebastian Bodu a declarat, pentru Mediafax, că  Preda „spunea anumite lucruri corecte pe blogul său, altele nu, dar era bine să fi fost o mai bună comunicare în interiorul partidului”.

Toader Paleologu a precizat că lui Preda i s-au reproşat declaraţiile împotriva lui Emil Boc, precum şi susţinerea faţă de Nicuşor Dan în alegerile pentru Primăria Capitalei.

Citeşte şi Monica Macovei atacă decizia PDL:”Propunerea excluderii lui Cristian Preda acoperă bâlbâielile organizatorice ale Organizaţiei Bucureşti”

Citeşte şi Prigoană şi-a arătat muşchii. Cristi Preda, exclus din PDL

 

 


Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă