27.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSportPrimarul comunei Nana, audiat marţi în comisia Călăraşi

Primarul comunei Nana, audiat marţi în comisia Călăraşi

Primarul comunei Nana, Gheorghe Dobre, va fi audiat marţi în comisia parlamentară Călăraşi, a anunţat preşedintele comisiei, Eugen Nicolicea, conform Mediafax.

Eugen Nicolicea a declarat, la finalul audierilor de luni, că reprezentanţii Oficiului de Cadastru şi prefectul au fost supuşi unui “tir de întrebări din partea membrilor comisiei”, în urma cărora s-au cerut toate documentele necesare aflării adevărului, în obiectivele pe care comisia de anchetă le are.

Miercuri, vor fi audiaţi reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii,  iar joi, membrii comisiei vor avea studiu individual, pentru studierea tuturor datelor primite în urma audierilor din această săptămână.

Citeşte şi: UPDATE. Prefectul de Călăraşi: Reconstituirea dreptului de proprietate în zona Nana s-a făcut legal

Prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob, a declarat, luni, după audierile în comisia parlamentară de anchetă privind terenurile din Călăraşi, că reconstituirea dreptului de proprietate în zona Nana s-a făcut legal, din punctul său de vedere.

“Din punctul meu de vedere, reconsitutuirea dreptului de proprietate s-a făcut legal în Nana. Restul tranzacţiilor, nu pot spune nimic, nu le-a făcut instituţia noastră. Înţelegerile private sunt private, instituţia prefectului nu are niciun amestec în înţelegerile lor”, a declarat George Iacob.

Prefectul a spus că nu i s-au cerut documente legate de achiziţia terenului de către fiica preşedintelui Traian Băsescu, Ioana Băsescu.

El a mai arătat că este normal să existe titluri de proprietate ai căror proprietari să fie decedaţi, dat fiind timpul care a trecut de la colectivizare. “Este normal ca, în multe situaţii, autorul să fie decedat, dar asta nu înseamnă că el nu are urmaşi şi sunt trecuţi ca moştenitori”, a explicat George Iacob.

Prefectul judeţului Călăraşi a declarat, la finalul audierilor, că reprezentanţii comisiei de anchetă Călăraşi au dorit informaţii despre punerea în posesie a unor suprafeţe, pe teritoriul comunei Nana.

Iacob a menţionat că aceste terenuri, din datele pe care le are, nu au aparţinut Institutului Fundulea şi că nu există nici cereri din partea Parchetului.

Cele mai citite

UE cere Chinei să înceteze să mai încalce drepturile omului

Uniunea Europeană a reiterat apelurile adresate Chinei de a pune capăt încălcărilor drepturilor omului, după ce o delegație a UE a vizitat Tibetul și...

Accident rutier cu 12 răniți în București. A fost implicat un microbuz cu muncitori nepalezi. Șoferul ar fi consumat alcool

12 oameni au fost trimiși la spital în urma unui accident rutier care s-a produs în centrul Bucureștiului în noaptea de duminică spre luni,...

Cel mai persistent parfum pentru femei

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...
Ultima oră
Pe aceeași temă