15.1 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSportPrimăria sectorului 5 are conturile blocate

Primăria sectorului 5 are conturile blocate

Conturile Primăriei sectorului 5 au fost blocate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti, din cauza faptului că nu au fost comunicate în termen legal hotărârile consiliului local de sector prin care s-a stabilit noua structură organizatorică şi s-a aprobat rectificarea bugetului, informează NewsIn.

Din acelaşi motiv, în privinţa aceloraşi conturi, a fost suspendată alimentarea acestora cu cote defalcate din impozitul pe venit şi sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, a anunţat, miercuri, Prefectura Capitalei.

“Primăria Sector 5, prin secretarul  primăriei, are obligaţia legală de a comunica Instituţiei Prefectului Municipiuliu Bucureşti, în termen de maximum 10 zile de la data adoptării, hotărârile Consiliului Local prin care au fost aprobate noua organigramă a instituţiei şi bugetul rectificat. Prefectura verifică legalitatea hotărârilor iar Direcţia Generală de Finanţe Publice Bucureşti verifică încadrarea în sumele alocate cheltuielilor de personal, potrivit prevederilor OUG 63/2010”, explică reprezentanţii Prefecturii.

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, i-a solicitat printr-o adresă primarului sectorului 5, Marian Vanghelie, să comunice de urgenţă respectivele hotărâri, însă edilul nu s-a conformat şi, prin urmare, instituţiei pe care o conduce i-au fost blocate conturile, în conformitate cu prevederile legale.

“Din păcate, lipsa de profesionalism a reprezentanţilor Primăriei sectorului 5 va afecta, printre altele, şi angajaţii acestei instituţii, care riscă astfel să primească cu întârziere salariile. Voi insista în continuare pentru comunicarea de urgenţă a hotărârilor, pentru a debloca situaţia”, a spus Atănăsoaei.

Cele mai citite

Ciucă nu a putut trece de la Galbena de Odobescu la un vin de calitate

Ilustrație: Marian Avramescu Obișnuit cu Galbena de Odobescu, care i-a fost băgată pe gât de către marele ospătar de la recepțiile organizate la Palatul...

Mic ghid de acces în Parlamentul României te faci politician

Ești nimeni cu dungulițe. Nu te pricepi la nimic concret. Ești incapabil să produci ceva util societății. Dar ai ceva ambiție. Și ai...

Corpul de control al Ministerului Justiției va verifica dacă Vlad Pascu beneficiază de vreun tratament preferențial

Ministrul Alina Gorghiu a anunțat că trimite Corpul de control al Ministerului Justiției la Penitenciarul Poarta Albă, pentru a verifica dacă această instituție îi...
Ultima oră
Pe aceeași temă