19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportPrimăria sectorului 5 are conturile blocate

Primăria sectorului 5 are conturile blocate

Conturile Primăriei sectorului 5 au fost blocate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti, din cauza faptului că nu au fost comunicate în termen legal hotărârile consiliului local de sector prin care s-a stabilit noua structură organizatorică şi s-a aprobat rectificarea bugetului, informează NewsIn.

Din acelaşi motiv, în privinţa aceloraşi conturi, a fost suspendată alimentarea acestora cu cote defalcate din impozitul pe venit şi sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, a anunţat, miercuri, Prefectura Capitalei.

„Primăria Sector 5, prin secretarul  primăriei, are obligaţia legală de a comunica Instituţiei Prefectului Municipiuliu Bucureşti, în termen de maximum 10 zile de la data adoptării, hotărârile Consiliului Local prin care au fost aprobate noua organigramă a instituţiei şi bugetul rectificat. Prefectura verifică legalitatea hotărârilor iar Direcţia Generală de Finanţe Publice Bucureşti verifică încadrarea în sumele alocate cheltuielilor de personal, potrivit prevederilor OUG 63/2010”, explică reprezentanţii Prefecturii.

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, i-a solicitat printr-o adresă primarului sectorului 5, Marian Vanghelie, să comunice de urgenţă respectivele hotărâri, însă edilul nu s-a conformat şi, prin urmare, instituţiei pe care o conduce i-au fost blocate conturile, în conformitate cu prevederile legale.

„Din păcate, lipsa de profesionalism a reprezentanţilor Primăriei sectorului 5 va afecta, printre altele, şi angajaţii acestei instituţii, care riscă astfel să primească cu întârziere salariile. Voi insista în continuare pentru comunicarea de urgenţă a hotărârilor, pentru a debloca situaţia”, a spus Atănăsoaei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă