14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSportPrimăria Capitalei: Lucrările de amenajare a Șoselei Prelungirea Ghencea au început deja,...

Primăria Capitalei: Lucrările de amenajare a Șoselei Prelungirea Ghencea au început deja, în prezent efectuându-se reparații ale carosabilului

Primăria Municipiului București a precizat, sâmbătă, că au început lucrările de amenajare a Șoselei Prelungirea Ghencea, în prezent efectuându-se reparații ale carosabilului, marcări ale trecerilor de pietoni și urmează să se amenajeze trotuarele, se arată într-un comunicat de presă.

Precizările vin în contextul în care, sâmbătă, peste o mie de persoane au protestat în Prelungirea Ghencea, cerând condiții civilizate de circulație în zonă.


Citeşte şi: VIDEO. Marş de protest în Prelungirea Ghencea: "Vrem pasaj şi vrem lărgire, păcăleala nu mai ţine"

Zeci de persoane participă, sâmbătă, la un marş de protest în zona Prelungirea Ghencea din Capitală, cerând Primăriei Capitalei şi Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să facă public un calendar concret al etapelor şi al alocărilor bugetare pentru Pasajul Domneşti şi lărgirea Prelungirii Ghencea. Oamenii poartă pancarte pe care scrie: "Vrem pasaj şi vrem lărgire, păcăleala nu mai ţine!". 

"După aproape zece ani, timp în care autoritățile centrale și locale nu au reușit să rezolve conflictul de trafic din zona Prelungirea Ghencea, reușim să urnim lucrurile, astfel încât cetățenii din această zonă să poată circula civilizat. Până la actualizarea documentațiilor necesare demarării obiectivului de investiții, am solicitat Administrației Străzilor să amenajeze trotuarele de pe șoseaua Prelungirea Ghencea, să remedieze deficiențele din carosabil și să marcheze trecerile de pietoni.

Este un prim pas spre normalitate. Așa cum știți, în proiectul de buget pentru anul 2017, Primăria Municipiului București a alocat suma de 5 milioane de lei pentru obiectivul de investiții Penetrație Prelungirea Ghencea — Domnești", afirmă primarul general Gabriela Firea, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Primarul Capitalei explică, în comunicatul citat, că suma a fost alocată pentru întocmirea unui nou studiu de fezabilitate și a unui Plan Urbanistic Zonal, care să corespundă situației actuale din teren, având în vedere că zona s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani.

"În urma demersurilor Municipalității, acest proiect va fi inclus în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București — Ilfov 2016 — 2030", se precizează în comunicat.

Sursa citată menționează că, la inițiativa primarului general, săptămâna trecută, a avut loc o ședință de lucru la care au participat toți factorii decizionali, responsabili cu identificarea unor soluții pentru decongestionarea traficului din zona Prelungirea Ghencea. În cadrul întâlnirii, la care au fost prezenți și membri ai Asociației 'Inițiativa Prelungirea Ghencea', reprezentanții actualei administrații au dat asigurări că vor face toate demersurile pentru deblocarea conflictului de trafic din zonă, se arată în comunicat.

Potrivit PMB, în data de 22 martie a început marcarea trecerilor de pietoni și au fost demarate lucrări de reparații pe porțiunile unde au apărut gropi. De asemenea, până la supralărgirea șoselei, a fost găsită o soluție provizorie pentru siguranța pietonilor: vor fi construite trotuare (cu o garanție de patru ani), pe o lungime de 3 km, până la limita administrativă cu județul Ilfov. Trotuarele vor avea o lățime de 1,5 m, astfel încât să permită și circulația bicicletelor. Construirea acestora va începe în luna aprilie și va dura aproximativ o lună și jumătate, se arată în comunicatul PMB.

În paralel cu proiectul Municipalității, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va realiza un pasaj suprateran peste Centura Capitalei și calea ferată care include o lucrare cu un giratoriu suspendat ce ar trebui să fluidizeze circulația rutieră în zona intersecției dintre ieșirea din Capitală spre Domnești, dinspre Prelungirea Ghencea, și centura Capitalei, unde, în prezent, se creează frecvent ambuteiaje, se mai precizează în comunicatul PMB.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 767. Statele Unite au aprobat ajutorul pentru Ucraina, de 61 de miliarde USD

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat ajutorul pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari. Votul în Camera Reprezentanților s-a desfășurat în...

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...
Ultima oră
Pe aceeași temă