8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportPreşedinţia, Parlamentul, Guvernul şi partidele, pe ultimele locuri în încrederea populaţiei

Preşedinţia, Parlamentul, Guvernul şi partidele, pe ultimele locuri în încrederea populaţiei

Ultimele locuri în topul încrederii populaţiei în instituţii sunt ocupate de Preşedinţie, Parlament, Guvern şi partide, pe primele locuri situându-se pompierii, Biserica şi Armata, potrivit unui sondaj realizat de Compania de Cercetare Sociologică şi Branding (CCSB), citat de Mediafax.

Astfel, românii au foarte mare încredere în pompieri (89 la sută, unde 100 la sută înseamnă foarte multă şi destul de multă încredere), biserică (80 la sută), armată (73 la sută), jandarmerie (63 la sută), mass-media (61 la sută), institute de sondare a opiniei publice (57 la sută), primăria localităţii (55 la sută), şi Poliţie (55 la sută).

La mijlocul topului privind încrederea se află Serviciul Român de Informaţii (40 la sută), Avocatul Poporului (34 la sută), organizaţiile non-guvernamentale (33 la sută), sindicatele (32 la sută), justiţie (29 la sută) şi bănci (25 la sută).

Ultimele instituţii pe lista încrederii se află Preşedinţia, cu 17 la sută faţă de 48 la sută într-u studiu din februarie 2009, Parlamentul, cu 14 la sută faţă de 20 la sută în februarie 2009, Guvernul, cu 13 la sută faţă de 26 la sută în februarie 2009 şi partidele politice, cu 12 la sută faţă de 14 la sută în 2009.

Preşedintele Pro Democraţia, Cristian Pârvulescu, a declarat, cu prilejul prezentării sondajului, că niciodată încredea în instituţia Preşedinţiei nu a fost atât de scăzută.

El a arătat că această instituţie a avut mereu cote de încredere de circa 50 la sută, fiind înregistrată o singură excepţie, cea din timpul mandatului preşedintelui Emil Constantinescu.

Studiul a fost realizat în perioada 23-28 septembrie 2010 de Compania de Cercetare Sociologică şi Branding, pe un eşantion reprezentativ alcătuit din 1.017 persoane, sondajul de opinie având o marjă de eroare de plus minus 3,1 la sută.

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă