8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportPreşedintele Traian Băsescu a discutat cu Dmitri Medvedev la Astana

Preşedintele Traian Băsescu a discutat cu Dmitri Medvedev la Astana

Preşedintele Traian Băsescu a stat lângă omologul său rus Dmitri Medvedev, azi, în debutul summit-ului OSCE de la Astana, prilej cu care cei doi şefi de stat au discutat în mai multe rânduri, informează Mediafax.

Cei doi şefi de stat au discutat înaintea discursului preşedintelui Kazahstanului, după care ambii au ascultat cu atenţie speech-ul. La un moment dat, Traian Băsescu şi-a scos căştile pentru a relua convorbirea cu Medvedev.

Atât Băsescu, cât şi Medvedev au avut o discuţie ce părea relaxată, gesticulând. Dialogul s-a încheiat cu Traian Băsescu zâmbind şi punându-şi din nou căştile pentru a asculta discursurile.

Primul summit al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) organizat după 1999 şi-a început lucrările miercuri dimineaţă în capitala Kazahstanului, având pe agendă subiecte legate de Transnistria şi alte conflicte îngheţate din fosta URSS.

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a plecat miercuri de la Astana, deşi programul anunţat iniţial prevedea prezenţa sa miercuri şi joi în Kazahstan.

Modificarea programului preşedintelui rus a fost anunţată de serviciul de presă al Kremlinului.

Serghei Prihodko, consilier pentru politică externă al preşedintelui rus, afirmase anterior că Medvedev va participa la lucrările summitului în zilele de 1 şi 2 decembrie. Preşedintele rus a părăsit Kazahstanul în pofida viscolului puternic înregistrat în capitala ţării.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă