19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportPreşedintele Băsescu a conferit Spitalului Militar distincţia Ordinul Meritul Sanitar

Preşedintele Băsescu a conferit Spitalului Militar distincţia Ordinul Meritul Sanitar

Preşedintele Traian Băsescu a conferit Spitalului Universitar de Urgenţă Milital Central „Dr. Carol Davila” Ordinul Meritul Sanitar în grad de Mare Ofiţer cu ocazia împlinirii a 180 de ani de la înfiinţare, potrivit unui decret publicat, luni, în Monitorul Oficial, potrivit Mediafax.

Distincţia a fost conferită de preşedinte la propunerea ministrului Apărării, „în semn de înaltă apreciere a întregii activităţi de asistenţă medicală precum şi pentru rezultatele de excepţie obţinute în perfecţionarea actului medical”.

La 13 septembrie 1831 a fost înfiinţat „Lazaretul din Bucureşti al Regimentului l”, nucleul formativ al viitorului Spital Militar Central. Însă lui Carol Davila i se datorează, după cum este consemnat în documentele epocii, „Spitalul Oştirei din Michail Vodă, Şcoala Naţională de Medicină şi Farmacie, Serviţiul Sanitar al Armatei, Serviţiul Sanitar al Principatelor Unite, Eforiea Spitalelor Civile, Facultatea de Medicină din Bucureşti”.

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” tratează şi vindecă anual peste 55.000 de pacienţi, iar în regim ambulatoriu tratează alţi 120.000 de pacienţi. Anual, în cadrul acestuia se pregătesc circa 600 de studenţi şi 400 de medici rezidenţi în toate specialităţile medicale şi chirurgicale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă