12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportPresedintele a numit ministrul Agriculturii

Presedintele a numit ministrul Agriculturii

Presedintele Traian Basescu a semnat decretul de numire a liberalului Dan Motreanu in functia de ministru al Agriculturii, a anuntat consilierul prezidential Adriana Saftoiu.
Motreanu preia postul ramas vacant dupa revocarea liberalului Gheorghe Flutur. Inlocuirea nu necesita aprobarea Parlamentului, pastrandu-se configuratia politica a Guvernului.

Saftoiu nu a putut preciza cand va depune juramantul Motreanu.
Intrebata care este pozitia oficiala a Presedintiei referitoare la numirea noilor ministri, consilierul a raspuns: "Presedintele isi va putea prezenta decizia dupa finalizarea discutiilor intre partidele aflate la guvernare".

La discutiile liderilor PNL si PD, de la Palatul Victoria, liberalii au fost de acord ca si Varujan Vosganian, desemnat pentru functia de ministru de stat, sa fie supus votului Parlamentului, ca si democratul Mircea Toader, nominalizat pentru Ministerul Economiei.
Problema ramasa in litigiu vizeaza Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI). Se discuta ramanerea Oficiului in subordinea Ministerului Economiei si alternativa subordonarii sale AVAS-ului.

Cele mai citite

Grupul România Liberă se alătură boicotului împotriva ”Clubului de Presă”

Recent, Grupul România Liberă, care cuprinde atât ziarul România Liberă cât și Academia Cațavencu, a decis să se distanțeze de controversatul ”Club de Presă”...

Rezervele valutare ale BNR, în scădere

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere cu 2,7% comparativ...

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...
Ultima oră
Pe aceeași temă