17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportPremierul Grindeanu: Guvernul susține modificările aduse Legii salarizării. Ministrul Muncii: Salariile nu...

Premierul Grindeanu: Guvernul susține modificările aduse Legii salarizării. Ministrul Muncii: Salariile nu vor mai crește de la 1 iulie 2017

Premierul Sorin Grindeanu, a declarat, marți, în contextul anunțului ministrului Muncii, Lia Vasilescu, potrivit căreia bugetarii nu vor primi majorările salariale după calendarul avansat până acum, ci de la 1 ianuarie 2018, că Guvernul susține aceste modificări.

"Forma prezentată de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, și ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, este forma pe care noi ne-o asumăm. Toate modificările și amendamentele sunt susținute de Guvern. Este necesar să avem această lege", susține șeful Executivului. 

Fostul edil al Craiovei a anunțat, marți, că majorările salariale în Educaţie şi Sănătate se vor face etapizat, respectiv cu 25% de la 1 ianuarie pentru toţi bugetarii, urmând ca de la 1 martie să se facă restul majorărilor salariale, adică de până la 50% pentru profesori şi până la 100% pentru medici şi asistenţi.

„De la 1 ianuarie 2018 toți bugetarii vor avea o creștere de 25%, de la 1 martie încă 25% pentru profesori. Medicii și asistenții au creșteri de peste 100% de la 1 martie, e variantă cu care noi vom intra în comisie. Au fost multe amendamente p care noi le-am acceptat de la Senat și Camera Deputaților.

Toate acestea calculate pe impact faţă de varianta iniţială a legii ne-au dus la situaţia în care să se mai amâne până la 1 martie creşteri la Educaţie şi la Sănătate, dar şi Sănătatea şi Educaţia vor intra cu creşteri de 25% chiar de la 1 ianuarie ca toţi ceilalţi bugetari. Aceasta este varianta cu care vom intra în comisie, domnul Viorel Ştefan nu a asistat la toată discuţia, noi am rămas cu secretarii de stat şi am calculat în continuare impactul pe buget”, a spus Ministrul Muncii, marți, la Antena 3.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă