19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportPremierul Boc a cerut transferarea de personal de la MFP la SGG

Premierul Boc a cerut transferarea de personal de la MFP la SGG

Prim-ministrul Emil Boc a solicitat în Guvern ca personalul Unităţii pentru parteneriatul public-privat (PPP) din Ministerul Finanţelor Publice (MFP) să fie transferat la noua Unitate centrală pentru parteneriatul public-privat din subordinea Secretariatului General al Guvernului (SGG), a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean, citată de Agerpres.

Ea a explicat astfel motivul pentru care premierul a dispus anularea concursului de angajare programat pentru 24 ianuarie pentru încadrarea de personal la viitoarea Unitate centrală PPP. „Concursul pentru ocuparea unor posturi de consilier în cadrul Unităţii centrale pentru coordonarea parteneriatului public-privat a fost suspendat, iar etapa de concurs din 24 ianuarie a fost anulată. Primul-ministru Emil Boc a cerut în Guvern ca, înainte de a se face angajările, să se transfere personalul care lucrează în prezent la Unitatea pentru parteneriatul public-privat din Ministerul de Finanţe. Scopul este de a aduce la SGG specialiştii care lucrează la această unitate din MFP, pentru a putea beneficia în continuare de expertiza lor”, a precizat Muntean.

Potrivit acesteia, procedura de angajare de personal pentru direcţia generală care se va înfiinţa în subordinea SGG se va relua, în funcţie de posturile disponibile, după încadrarea specialiştilor aduşi de la MFP. „Procedura de angajare prin concurs a fost demarată, fiind o obligaţie ce survine ca urmare a aprobării de către Parlament a legii privind parteneriatul public-privat şi care impune constituirea Unităţii centrale pentru coordonarea parteneriatului public-privat sub supravegherea SGG. După ce vor fi ocupate posturile de către aceşti specialişti care lucrează în MFP, concursul va fi reluat şi vom vedea câte posturi vor fi disponibile”, a completat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Ea a subliniat că măsurile de austeritate nu trebuie să conducă la blocarea proiectelor de parteneriat public-privat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă