23.1 C
București
miercuri, 10 august 2022
AcasăSportFotbalPreliminariile Campionatului Mondial dau peste cap fotbalul spaniol

Preliminariile Campionatului Mondial dau peste cap fotbalul spaniol

Meciurile internaționale din America de Sud au dat peste cap programul din fotbalul spaniol. Astfel, meciul din la Liga, dintre echipele spaniole Barcelona și Sevilla a fost amânat.

În încercarea de a obține amânarea meciului, inițial, La Liga a fost respinsă de Federația Spaniolă de Fotbal (RFEF), dar a făcut apel la Consiliul Național al Sportului (CSD), argumentând că ambele formații ar fi pierdut prea mulți jucători din cauza întârzierilor la întoarcerea din America de Sud.

CSD a confirmat marți că a dat dreptate La Liga și a amânat meciul de sâmbătă, procedând la fel și cu partida dintre Villarreal și Alaves, din același motiv.

RFE nu a considerat că absența sud-americanilor este suficient de importantă pentru a amâna meciul, dar CSD a decis împotriva, fiind de acord cu poziția La Liga, care a argumentat că integritatea jocului ar fi pusă în pericol dacă ar obliga cele patru echipe să joace fără internaționalii lor.

Decizia a fost motivată de forul sportiv spaniol argumentând că „jucători care se vor întoarce la cluburile lor vineri, după ce au jucat trei meciuri în timpul pauzei internaționale, au meciuri sâmbătă și duminică, toate acestea aratând clar că nu vor fi în stare să concureze pe picior de egalitate”.

Pentru Barcelona absența sud-americanilor nu este, de fapt, chiar o problemă, mai ales că Lionel Messi e la PSG. Ronald Araujo este plecat cu Uruguay, acestea fiind singura absență a lui Ronald Koeman, în timp ce Sevilla ar fi într-un dezavantaj major.

Gonzalo Montiel, Papu Gomez și Marcos Acuna sunt toți plecați cu Argentina și probabil că vor absenta de la meci, ceea ce ar afecta Sevilla și, în opinia La Liga, ar oferi Barcelonei un avantaj nedrept.

Cu aceste meciuri amânate, atât Barcelona, cât și Villarreal vor avea o zi în plus de odihnă, în timp ce se pregătesc să dea startul campaniilor din faza grupelor Ligii Campionilor, în cursul săptămânii viitoare.

Momentan nu se știe pe când vor fi reprogramate, La Liga și RFEF căutând acum date libere.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 168: țara vecină spune că Moscova dorește racordarea centralei din Zaporojie la Crimeea

UPDATE, ora 09:44: Conflictul cu Rusia nu se va încheia până când Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, care a fost anexată de Moscova,...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 168: țara vecină spune că Moscova dorește racordarea centralei din Zaporojie la Crimeea

UPDATE, ora 09:44: Conflictul cu Rusia nu se va încheia până când Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, care a fost anexată de Moscova,...

4 motive pentru care ar trebui să oferiți cadouri personalizate

Lumea continuă să evolueze într-un ritm frenetic și multe lucruri care erau ideale sunt acum considerate „de modă veche”, în timp ce modalități noi...
Ultima oră
Pe aceeași temă