19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportPredoiu insista asupra dosarelor din Parlament

Predoiu insista asupra dosarelor din Parlament

Daca Parlamentul nu da "drum liber" dosarelor lui Adrian Nastase si serban Mihailescu, Romania nu poate spera la aprecieri pozitive in Raportul pe Justitie.

Atentionarea a fost formulata de ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, la finalul intrevederii avute cu secretarul general al CE, Catherine Day, sub coordonarea careia sunt redactate rapoartele pentru Romania si Bulgaria. "Atat timp cat Parlamentul nu va rezolva toate problemele legate de acordarea unui drum liber investigatiilor in toate dosarele de mare coruptie, nu putem spera la o apreciere pozitiva", a declarat Predoiu. In Parlament se mai afla dosarele fostului premier Adrian Nastase si fostului secretar general al Guvernului serban Mihailescu. In cazul primului, este vorba de dosarul "Zambaccian 1", pentru care procurorul general, Laura Codruta Kovesi, a solicitat un nou vot, deoarece prima pronuntare a deputatilor in vara anului 2008 s-a produs in baza unor prevederi din regulamentul propriu declarate apoi neconstitutionale de catre judecatorii CCR.

 

Conducerea Camerei a acceptat cu greu sa ia in discutie solicitarea lui Kovesi, dar in loc sa trimita cererea la Comisia juridica, pentru intocmirea unui raport, avizul a facut un ocol pe la Comisia de Regulament si va ajunge din nou pe agenda conducerii Camerei, cel mai probabil dupa alegerile europarlamentare. Tot in Parlament zace de peste zece luni dosarul lui serban Mihailescu. Ba sa spuna procurorii ce documente noi sunt in dosar, ba sa-si alinieze senatorii propriul regulament la decizia Curtii Constitutionale, ba ca senatorul PSD este bolnav si nu poate participa la audierea din Comisia juridica. Abia saptamana trecuta conducerea Senatului a acceptat sa puna cazul Mihailescu pe agenda plenului, dar tocmai pe 10 iunie.

De amanari este vorba, in justitie insa, si in dosarul fostului ministru al Transporturilor, social-democratul Miron Mitrea. Acesta a sustinut ieri, pe blogul sau, ca nu intentioneaza sa se ascunda in spatele imunitatii parlamentare si ca-si doreste ca procesul sau "sa continue si sa se termine". Mitrea spune ca noua sa imunitate de senator va afecta o ancheta deja inceputa. Dar anterior avocatii sai au invocat mai multe nereguli in rechizitoriul intocmit de procurori si au sustinut ca ar fi nevoie si ca Senatul sa avizeze inceperea urmaririi penale. Totodata, aparatorii lui Mitrea au cerut atasarea unui volum cu interceptari telefonice, despre care sustin ca nu le-a fost prezentat pe motiv ca ar fi favorabil inculpatului. Magistratii au amanat pentru data de 11 iunie pronuntarea asupra exceptiilor ridicate de avocati.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă