13 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSportPreda: Sfidarea CC e un act grav. Niciun premier nu a îndrăznit...

Preda: Sfidarea CC e un act grav. Niciun premier nu a îndrăznit să fie împotriva supremaţiei legii

Europarlamentatul PDL Cristian Preda atrage atenţia că sfidarea Curţii Constituţionale este un act grav, el menţionând că “niciunul dintre premierii care l-au precedat pe Victor Ponta nu a îndrăznit să meargă împotriva supremaţiei legii”, potrivit Mediafax.

Preda scrie, pe blogul său, că decizia CC referitoare la reprezentarea României în Consiliul European este “un refuz clar al parlamentarizării regimului”.

“Constituţia e eclectică, iar Ponta – la fel ca şi Adrian Năstase în 2003 sau Călin Popescu Tăriceanu în 2007 – încearcă să îi forţeze limitele”, adaugă democrat-liberalul.

El menţionează că premierul a anunţat că nu respectă decizia CC şi că va pleca la Bruxelles.

“Mai mult, Ponta sugerează că USL va declanşa suspendarea. Sfidarea Curţii e un act grav. Niciunul dintre premierii care l-au precedat pe Victor Ponta nu a îndrăznit să meargă împotriva supremaţiei legii”, mai scrie Cristian Preda.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, că preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului, această atribuţie putând fi delegată de către acesta, în mod expres, primului-ministru.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în legătură cu decizia Curţii Constituţionale privind reprezentarea la Consiliul European, că “preşedintele Băsescu a numit nişte oameni în CC care întotdeauna i-au îndeplinit dorinţele”.

“Din păcate acea majoritate din Curtea Constituţională care aparţine lui Traian Băsescu nu a făcut altceva decât să adauge la Constituţie, ceea ce nu este normal”, a mai spus Ponta.

Ponta a mai declarat că va merge, “evident”, la Bruxelles, la Consiliul European.

Premierul a spus că el crede că preşedintele Băsescu nu va merge la Bruxelles.

“Sper ca preşedintele să înţeleagă că acest veşnic conflict este împotriva intereselor României”, a spus Ponta.

Cele mai citite

Mai mult de jumătate din țară, sub ceață densă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis în această dimineaţă mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă în zone şi localităţi din...

Odată cu venirea primăverii, România optează pentru un viitor mai verde

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a făcut un anunț important în cadrul unei conferințe de presă la Prefectura Constanța, dezvăluind că programele Rabla Clasic...

Suspendare de 30 de zile pentru magazinele din aeroportul Otopeni

Serviciile comerciale tip duty-paid şi conexe din Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti sunt suspendate pentru aproximativ 30 de zile, ca urmare a încetării contractului...
Ultima oră
Pe aceeași temă