13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSportPreda, nemulţumit de Oprea:Ce e mai bine pentru profesori, medici decât creşterea...

Preda, nemulţumit de Oprea:Ce e mai bine pentru profesori, medici decât creşterea pensiilor militare?

Eurodeputatul PDL Cristian Preda se arată nemulţumit că în timp ce salariile medicilor şi profesorilor scad, pensiile militarilor vor creşte, aşa cum a anunţat ministrul Apărării, Gabriel Oprea, potrivit Newsin.

După ce Preda l-a ironizează pe blog pe Victor Ponta care a spus luni că preşedintele Băsescu trebuie închis în aceeaşi celulă cu S.O.Vîntu, arâtând că social-democratul dă dovadă de „ferme convingeri democratice” şi de o „viziune generoasă”, eurodeputatul nu îl scuteşte de critici nici pe ministrul Gabriel Oprea.

„Singurul care dă semne că ar putea ameninţa excelenţa politică a dlui Victor Ponta e un fost aliat al său, acum duşman de moarte: e vorba despre ministrul Apărării. Într-adevăr, ce poate fi mai binevenit acum, când sute de mii de profesori şi medici îşi văd salariile diminuate cu 25%, decât anunţul făcut ieri de Gabriel Oprea că pensiile militarilor vor creşte? Nu e un motiv de satisfacţie pentru orice profesor să afle că un maistru militar e plătit regeşte nu doar când e în activitate, ci şi la pensie? Nu e încântat un chirurg să afle că un general în retragere va fi în continuare mai important socialmente şi mai bine plătit decât un şef de clinică?”, se întreabă Preda.

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a declarat luni că după recalculare majoritatea pensiilor militare nu vor scădea, unele dintre ele chiar vor creşte, ca urmare a modificării bazei de calcul a pensiilor prin introducerea unor venituri şi sporuri care până în prezent nu erau luate în calcul.

„Sunt în măsură să informez pe militari şi pe cei care au ieşit la pensie din armată că, prin recalculare, cea mai mare parte a pensiilor militare nu vor scădea. Dimpotrivă, unele dintre ele vor creşte”, a spus luni ministrul, în cadrul unei conferinţe de presă.

În acest sens, ministrul a dat şi câteva exemple. Un plutonier adjutant, cu o vechime de 29 de ani în muncă, cu şapte ani grupă de muncă şi cu Ordinul Meritul Militar Clasa a II-a are în prezent o pensie de 13.950.000 de lei vechi, iar prin recalculare va avea o pensie de 17.440.000 de lei vechi, ceea ce înseamnă o creştere de 25%, potrivit ministrului Apărării. De asemenea, un maior care are 31 de ani vechime, şapte ani grupe de muncă şi Ordinul Meritul Militar Clasa I are o pensie în plată de 20.440.000 de lei vechi, ia rdupă recalculare va avea 23.140.000 de lei vechi, adică o creştere de 13,2%.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă