25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportPreda: mai mulţi parlamentari PDL ar putea să nu voteze bugetul pe...

Preda: mai mulţi parlamentari PDL ar putea să nu voteze bugetul pe 2011

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, vineri, la Buzău, că o parte dintre parlamentarii partidului său ar putea să nu voteze proiectul legii bugetului de stat pe 2011, dacă banii nu vor fi alocaţi corespunzător pentru întreaga ţară, relatează NewsIn.

Preda a criticat alocarea fondurilor de la guvern către administraţiile locale. „Banii s-au dus în 2010 şi în 2009 numai în anumite judeţe. Eu cred că există obligaţia premierului Boc să construiască un buget pentru întreaga Românie. În sud-estul României, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, sunt judeţe care nu au fost luate în calcul corect de către premierul României. El s-a concentrat să ducă fonduri şi proiecte foarte multe, din bugetul ţării, în Arad, în Suceava, în Dâmboviţa, în Cluj. Acolo s-au concentrat de doi ani”, a afirmat Cezar Preda, citat de Realitatea Tv.

Vicele democrat-liberal a mai spus că Buzăul este unul dintre judeţele dezavantajate. „Judeţul Buzău are 500.000 de locuitori şi nu a primit bani, nici din această componentă săracă a bugetului, atât cât trebuia. I-am spus asta premierului. (…) Oamenii nu mai au garduri la case, n-au podeţe să treacă copiii să se ducă la şcoală, iar în anumite oraşe facem poduri în ştranduri, facem săli de sport în comune cu o 1.500 de locuitori şi în judeţul Buzău avem comune cu 10.000 de locuitori în care numai copii sunt 1.500 şi nu avem o sală de sport, deşi proiectele sunt depuse din 2006”, a adăugat el.

În acest sens, Cezar Preda a fost de părere că bugetul de stat este pentru Guvernul Boc mai periculos decât moţiunea de cenzură a opoziţiei. „Problema Guvernului Boc este bugetul pe 2011.(…) Dacă nu se repară şi nu se alocă banii României, aşa puţini cum sunt, pentru toate comunităţile, atunci guvernul Boc are cea mai mare problemă…mai mare decât moţiunea de cenzură. Aceea că parlamentarii nu vor vota bugetul. (…) Problema pe care o are este, repet, de alocare a resurselor, şi aşa mici ale României, pe 2011, pentru că în primii doi ani resursele acestea mici nu au acoperit întreaga ţară „, a spus Preda, care a adăugat că este în asentimentul a 50 de parlamentari PDL din sudul şi sud-estul ţării.

El a criticat şi modul de aprobare a proiectelor care beneficiază de fonduri europene. „Nu discut aici de banii europeni, care trebuie accesaţi, deşi am foarte multe de spus despre modul cum s-au dat banii pe 322 şi pe 125 (masurile 322 şi 125, referitoare la refacerea infrastructurii în mediul rural şi, respectiv, îmbunătăţirea infrastructurii pentru dezvoltarea agriculturii şi silviculturii, n.r.). Ştie toată ţara. S-au dus jumătate din proiecte în judeţul Dâmboviţa, că e preşedintele acestei instituţii de acolo.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă