22.4 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSportPPMT pune, din nou, placa autonomiei

PPMT pune, din nou, placa autonomiei

Marele marş al secuilor a reprezentat, de fapt, un foarte bun exerciţiu de mobilizare a electoratului maghiar din Transilvania, în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European de anul viitor. Iar atât UDMR, cât şi PPMT au nevoie de fiecare vot al maghiarilor, după ce, la alegerile parlamentare de anul trecut, UDMR a trecut pe lângă un adevprat dezastru electoral şi a reuşit la limită să atingă pragul electoral şi, în consecinţă, să intre în Parlament. În acest context, politicienii maghiari au pus din nou placa autonomiei, un subiect care îi poate mobiliza pe alegătorii maghiari.

Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Tibor Toro, a avut doar cuvinte de laudă la adresa manifestanţilor care au participat, duminică, la marşul organizat de Consiliul Naţional Secuiesc şi de UDMR în judeţul Covasna.

Scopul principal al acestui eveniment a fost trimiterea unui mesaj către Guvernul USL pentru ca Ţinutul Secuiesc să primească autonomie, iar Tibor Toro a promis că maghiarii din Transilvania vor lupta până când obiectivul lor va fi îndeplinit, potrivit www.clujtoday.ro. “A fost cel mai important eveniment al anului pentru noi, am câştigat parteneriatul tuturor partidelor politice maghiare şi solidaritatea întregii comuntiăţi maghiare din Transilvania. Am fost peste 100.000 de oameni şi am simţit solidaritatea întregii naţiuni maghiare, pentru că au existat marşuri atât la Budapesta, cât şi în alte 12 oraşe din Ungaria sau chiar în New York, Washington, Viena sau Zurich. Acest marş a fost o mare reuşită şi am trimis un mesaj guvernului, iar acum aşteptăm un răspuns ferm şi înţelept la această propunere pentru că vrem autonomia Ţinutului Secuiesc şi, până nu o vom obţine, nu ne vom lăsa”, a declarat Tibor Toro. Pe de altă parte, preşedintele PPMT a făcut un apel la solidaritatea maghiară şi în ceea ce priveşte alegerile europarlamentare de anul viitor. “La europarlamentare ar trebui să câştige comunitatea maghiară, nu UDMR, aşa că fac un apel către reprezentanţii acestui partid să avem discuţii oficiale în acest scop”, a mai afirmat Tibor Toro.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă