12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportPonta: Videanu întotdeauna minte

Ponta: Videanu întotdeauna minte

Ponta a făcut aceste afirmaţii în contextul în care a vorbit despre promisiunile pe care ministrul Economiei le-ar fi făcut, în timpul guvernării de coaliţie PSD-PDL, în ceea ce priveşte sprijinirea Oltchim, fapt rămas fără acoperire, potrivit Mediafax.

“Am o experienţă personală la şedinţele de coaliţie de anul trecut – coaliţia nefericită PDL-PSD – când Ion Câlea punea problema Oltchim, premierul Boc spunea că rezolvăm, ca şi Videanu. Ştiu că Videanu întotdeauna minte, spune invers. Dacă spunea da, aveam speranţe pentru Oltchim. În noiembrie nu s-a întâmplat nimic, am trecut atunci prin Guvern decizia de a garanta împrumutul necesar pentru Oltchim, azi nu s-a întâmplat nimic”, a spus Ponta.

El a arătat că, dacă premierul Emil Boc va minţi din nou, îi roagă pe lucuitorii municipiului Râmnicu Vâlcea “să-i arate obrazul devenit din ce în ce mai gros în ultimul timp” şi să-i reamintească promisiunea făcută înainte de campania electorală.

“Vreau să ne considerăm în război cu actualul Guvern pentru a-şi ţine promisiunea faţă de Oltchim. Cred că niciun Guvern nu a făcut atât de mult rău în ideea de a creşte şomajul. Cât timp Videanu nu va avea un interes propriu, material, nu se va ţine de cuvânt faţă de locuitorii municipiului”, a spus Ponta.

La sfârşitul lunii februarie, combinatul chimic Oltchim (OLT) estimează că în acest an va obţine un profit de 8,5 milioane lei, la o creştere de 2,5 ori a veniturilor, după ce în 2009 a înregistrat pierderi de 209,8 milioane lei, potrivit proiectului de buget al companiei.

Oltchim are un capital social de 34,3 milioane lei, divizat în 343 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei. Compania este controlată de stat, care deţine prin Ministerul Economiei 54,79% din titluri, în timp ce firma germană PCC are aproape 12,16% din acţiuni.

Cele mai citite

Românii sunt invitați să se angajeze în armată, într-un moment de criză internațională. Un soldat profesionist câștigă peste 5000 de lei net

Deși nu se ia în calcul reintroducerea serviciului militar obligatoriu, Ministerul Apărării Naționale (MApN) va organiza o nouă campanie de recrutare de soldați și...

Se deschide cel mai mare mall din Capitală. Se fac angajări

Se pregătește deschiderea celui mai mare mall din Capitală și vor fi angajați sute de oameni. Militari Shopping se va transforma în cel mai...

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...
Ultima oră
Pe aceeași temă