20.3 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSportPonta: USL a analizat scenariul obţinerii majorităţii în ambele Camere şi demiterii...

Ponta: USL a analizat scenariul obţinerii majorităţii în ambele Camere şi demiterii Guvernului

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, că în cadrul USL a fost analizat scenariul obţinerii majorităţii în ambele Camere ale Parlamentului, existând o strategie pentru demiterea Guvernului Ungureanu şi organizării “cât mai repede” a alegerilor, de către un “guvern nepolitic”, relatează Mediafax.

“În Cameră vom verifica eventuala majoritate a celor de la putere în urma unei acţiuni de înlocuire, revocare din funcţie pentru abateri repetate de la regulamentul Camerei Deputaţilor a preşedintelui Camerei, doamna Anastase. În momentul în care şi în Senat şi în Camera Deputaţilor practic Guvernul nu va avea nici formal majoritate, evident că va exista o altă situaţie politică. Am analizat-o în cadrul USL şi, pe măsură ce aceste lucruri se confirmă, nu doar la moţiunea de cenzură, ci este important şi ce facem după moţiune, există o strategie a USL pentru ca alegerile să fie organizate cât mai repede de un Guvern corect şi nepolitic”, a declarat Ponta.

De asemenea, Ponta a reiterat că, începând de luni, odată cu înscrierea în PNL a senatorului de Caraş-Severin Iosif Secăşan şi demisia din Senat a lui Radu F.Alexandru, votat membru al CNA, opoziţia va avea majoritate de un vot în Senat.

USL intenţionează să depună moţiunea de cenzură legată de hotărârea de guvern prin care la UMF Târgu-Mureş sunt înfiinţate linii cu predare în limba maghiară în data de 17 aprilie, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Potrivit surselor citate, s-a început deja lucrul la textul moţiunii, care va aminti şi de situaţia de la UMF.

Hotărârea de guvern, aprobată în şedinţa de marţi a Executivului, privind înfiinţarea liniilor maghiare de studii la UMF din Târgu Mureş a fost publicată, joi seară, în Monitorul Oficial, avându-i ca şi contrasemnatari pe ministrul Educaţiei, dar şi pe preşedintele Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).

Actul normativ stabileşte că la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş va fi înfiinţată o nouă Facultate, cu programe în limbile română, maghiară şi engleză.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat anterior că, dacă Guvernul va adopta hotărârea pentru înfiinţarea unei facultăţi în limba maghiară la UMF Târgu Mureş, susţinută de UDMR, el este în favoarea depunerii unei moţiuni de cenzură de către USL.

Cele mai citite

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad – de la rectorul plagiator, la rectorul student

Alegerile pentru funcția de rector al Universității „Aurel Vlaicu” (UAV) din Arad au înregistrat o premieră mondială: un student a ajuns rector. După...

Rusia – Ucraina, ziua 759: Piloți de vânăyoare ucraineni, antrenați în Franța

Viitori piloţi de vânătoare ucraineni care ar putea zbura cu avioane americane F-16 sunt antrenaţi în sudul Franţei de către forţele aeriene, a anunţat...

Creatorul de modă Roberto Cavalli s-a stins din viață

Roberto Cavalli, celebrul creator de modă italian cunoscut pentru creațiile sale extravagante și inovatoare, a încetat din viață vineri, la vârsta de 83 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă