13.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSportPonta: Ungureanu a adoptat stilul agresiv, tipic lui Băsescu

Ponta: Ungureanu a adoptat stilul agresiv, tipic lui Băsescu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că premierul Ungureanu a renunţat la ştacheta serioasă şi înaltă şi la discursul concret şi a adoptat stilul lui Traian Băsescu şi al PDL, fiind agresiv cu adversarul, dar fără a răspunde la întrebările concrete ale acestuia.

“Constat că domnul Mihai Răzvan Ungureanu a renunţat la ştacheta serioasă şi înaltă pe care eu voiam să purtăm discuţiile între primul-ministru în funcţie şi liderul opoziţiei propus pentru această funcţie, un nivel al discuţiilor care să se refere la lucruri foarte concrete: de ce a aprobat înfiinţarea unei facultăţi în limba maghiară pe criterii etnice, de ce nu poate să-i schimbe din funcţie pe secretarii de stat pe care domnia sa i-a acuzat – mă refer la Blejnar şi la Duţă, de ce a spus că nu dă bani baronilor PDL şi iată că a dat, şi mai ales de ce vinde cu o viteză şi o frenezie mai mult decât îngrijorătoare pentru România ultimele participaţii şi resurse naturale care mai aparţin încă statului român unor firme dubioase din străinătate, cu preţuri foarte mici”, a spus Ponta, răspunzând astfel afirmaţiilor făcute de Ungureanu, marţi seară, la Realitatea Tv.

Preşedintele PSD l-a acuzat pe M.R.Ungureanu de faptul că a adoptat stilul lui Traian Băsescu şi al PDL, respectiv un stil care implică agresivitate faţă de adversarul politic dar care, însă, eludează şi răspunsurile la întrebările concrete ale acestuia.

“Dincolo de faptul că nu vrea să mai ţină discursul aşa cum ar trebui să fie, la un nivel al lucrurilor concrete, am văzut că domnul Ungureanu, ieri, a adoptat stilul Traian Băsescu sau stilul PDL: important este să fii agresiv cu adversarul şi să nu răspunzi la nicio întrebare”, a spus Ponta.

Liderul PSD a precizat că nu va renunţa să-i adreseze premierului Ungureanu întrebări referitoare la lucruri concrete. “Eu voi continua să-l întreb de lucruri concrete şi să-l întreb, în final, dacă domnia sa înţelege să fie prim-ministru al României sau se mulţumeşte să fie un prim-ministru al lui Traian Băsescu şi al firmelor ciudate din afara ţării care, sub mandatul domniei-sale, transferă practic proprietatea României în nişte mâini private străine”, a conchis Ponta.

Acuzaţiile lansate la adresa Guvernului de preşedintele PSD, Victor Ponta, denotă o lipsă de responsabilitate a propriilor cuvinte, fapt criticabil pentru “un politician în formare”, dar şi ipocrizie, a declarat, luni seara, premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

“Aş vrea să îi transmit răspunsuri la întrebările pe care şi le-a pus fără să ştie de ce”, a afirmat premierul, la Realitatea TV.

El a apreciat că liderul PSD demonstrează prin aceste acuzaţii neînţelegerea direcţiilor strategice spre care trebuie să se îndrepte statul român.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că mandatul Guvernului Ungureanu nu are legătură nici cu interesele ţării noastre, nici cu interesele de partid ale PDL, UNPR, UDMR, ci cu interese externe României, legate de transferul a ceea ce a mai rămas din resursele naturale în mâini necunoscute.

Cele mai citite

Dosare, demisii și suspiciuni, la Școala Titulescu. Surse: Pe camere nu se poate observa minorul intrând în toaletă, la data violului declarat

Numeroase suspiciuni planează asupra cazului de la Școala Gimnazială “Nicolae Titulescu” din Capitală, unde părinții unui elev acuză că minorul ar fi fost violat,...

Un nou acord UE continuă măsurile de reducere voluntară a consumului de gaze naturale încă un an

Miniștrii Energiei au ajuns la un acord politic pe marginea propunerii Comisiei Europene pentru o Recomandare a Consiliului de continuare a măsurilor de reducere...

CEC Bank – Credit ipotecar imobiliar cu dobândă fixă în primii 5 ani

CEC Bank oferă credite ipotecare imobiliare cu dobândă fixă de 5,55%, în primii 5 ani, ulterior variabilă, pentru cei care își încasează veniturile prin Bancă. ”În...
Ultima oră
Pe aceeași temă