29.7 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSportPonta: Toţi consilierii PSD şi PNL în CGMB vor vota bugetul propus...

Ponta: Toţi consilierii PSD şi PNL în CGMB vor vota bugetul propus de Oprescu, altfel vor fi excluşi

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni că toţi consilierii în CGMB ai PSD şi PNL vor vota bugetul propus de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, iar cei care nu vor respecta această decizie vor fi excluşi din partidul din care face parte, potrivit NewsIn.

“În şedinţa CGMB, cei 24 de consilieri USL – 16 ai PSD, 8 ai PNL – vor vota pentru susţinerea bugetului care să cuprindă toate proiectele importante pentru bucureşteni şi vor ridica şi vor trage semnale de alarmă pentru viitorul a două regii extrem de importante, RATB şi RADET – ambele în acest moment conduse de un management clientelar pus de preşedinta PDL Bucureşti, dna Elena Udrea (…) Vom vota pentru proiectele pe care primarul general le-a promovat şi pentru a salva banii bucureştenilor de mâna hrăpăreaţă a dnei Elena Udrea. Vom participa şi ne vom implica toţi membrii USL în campania pentru referendumul pe Bucureşti; într-adevăr Bucureştiul trebuie să fie salvat de grupul clientelar al dnei Elena Udrea”, a susţinut Ponta.

Întrebat despre problemele legate de încheierea protocolului USL în Capitală, invocate inclusiv de Andrei Chiliman, preşedintele PSD a susţinut că votul din CGMB va fi primul test al alianţei din Bucureşti. “Cel mai important test dincolo de declaraţii este votul în Consiliul General, tocmai de aia am luat o decizie politică pentru primul şi probabil cel mai important test al capacităţii USL de a lucra în Bucureşti. Al doilea test este referendumul, în care toţi membrii PSD, PNL-PC trebuie să se implice, eu voi fi primul dintre ei care vor susţine această campanie”, a mai spus Ponta.

El a reiterat că “orice consilier judeţean sau local, sau general, al PSD care votează cu PDL, în cazul Bucureşti cu Elena Udrea, pleacă din PSD – se duce la dna Udrea sau la respectivul lider de la PDL”. “Decizia e clară, e valabilă şi în cazul celor de la PNL sau PC. În acest moment, majoritatea din CGMB este deţinută de PDL împreună cu PRM”, a mai subliniat Ponta.

Liderul PSD a fost întrebat cum se face că PSD menţine protocolul de colaborare în Ilfov cu PRM, în condiţiile în care PDL face majoritate cu ajutorul PRM în CGMB. “Trebuie să-i întrebaţi pe cei de la PRM, pentru că eu sunt consecvent în a fi împotriva PDL, faptul că PRM încă are o alianţă la Bucureşti cu PDL – cel puţin pe dnul preşedinte Corneliu Vadim Tudor l-am văzut şi e foarte vehement împotriva PDL şi a dnei Udrea. Probabil că nu ştie că în Bucureşti consilierii domniei sale, chiar unul dintre viceprimari, este membru PRM”, a mai explicat Ponta.

Cele mai citite

VIDEO. Valeriu Iftime i-a decis soarta lui Bogdan Andone. Anunțul patronului de la FC Botoșani

Bogdan Andone, antrenorul care a reușit să o salveze in extremis de la retrogradare pe FC Botoșani, și-a prelungit contractul cu formația moldoveană pentru...

Peste 30.000 de turiști sunt prezenți în acest weekend pe litoralul românesc

Peste 30.000 de turiști sunt prezenți in acest weekend pe litoralul românesc, gradul de ocupare a hotelurilor fiind de peste 60%. Secretarul general al...

Ciucă, Burduja și Ionuț Stroe au fost împreună pe stadion

Trei lideri de vârf al PNL, Nicolae Ciucă, Sebastian Burduja și Ionuț Stroe, au fost împreună la Stadionul „Arcul de Triumf” din București, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă