23.5 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSportPonta: Sunt convins că Năstase va scăpa, la recurs, şi de ultimele...

Ponta: Sunt convins că Năstase va scăpa, la recurs, şi de ultimele acuzaţii rămase

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri seară, la Reşiţa, răspunzând unei întrebări despre decizia instanţei supreme în cazul fostului premier Adrian Năstase în dosarul “Zambaccian”, că este convins că acesta va scăpa, după recurs, şi de ultimele acuzaţii care i se aduc, potrivit Mediafax.

Ponta a sosit la Reşiţa pentru a se întâlni cu reprezentanţi ai USL Caraş-Severin.

Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat, vineri, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj, în dosarul “Zambaccian”, fiind achitat pentru infracţiunea de luare de mită.

Şi soţia fostului premier, Dana Năstase, a fost condamnată în dosarul cunoscut sub numele de “Zambaccian”. Instanţa supremă a dispus condamnarea ei la trei ani de închisoare, tot cu suspendarea executării pedepsei, pentru “participaţie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamală”, fiind achitată pentru complicitate la luare de mită şi şantaj.

Liderul PSD Adrian Năstase a declarat că i se pare “un lucru pozitiv” că, prin decizia de vineri a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, “a dispărut” acuzaţia de luare de mită la adresa sa, adăugând că va face recurs din cauza condamnării la trei ani cu suspendare aferentă acuzaţiei de şantaj.

El a subliniat, în intervenţii televizate la Realitatea TV şi B1TV, că i se pare un lucru pozitiv faptul că au “dispărut” acuzaţiile de corupţie nu numai în acest dosar, ci şi în cel numit “Mătuşa Tamara”.

“Este singura acuzaţie (cea de şantaj n.r.) şi, după părerea mea, după ce vom vedea motivarea, vom ataca în recurs această chestiune, iar completul va anula şi această acuzaţie (…) Sunt foarte ferm convins că în recurs toate aceste acuzaţii vor dispărea”, a declarat Năstase.

Cele mai citite

UE plăteşte Poloniei 6,3 miliarde de euro din fondul de redresare post-covid

Uniunea Europeană (UE) a plătit Poloniei 6,3 miliarde de euro, în cadrul ajutoarelor de relansarea economică, în urma pandemiei covid-19, cea mai mare plată...

Ministerul român de Externe a convocat celula de criză pentru situația din Orientul Mijlociu. Premierul Ciolacu avea programată o vizită în țări arabe

La Ministerul Afacerilor Externe al României este convocată, în ziua de 15 aprilie 2024, o celulă de criză pentru a analiza situația din Orientul...

Prețul aurului crește spre 2.400 de dolari/uncie, apropiindu-se de un record istoric

Prețul unciei de aur a crescut până la aproape 2.400 de dolari iar specialiștii estimează că va crește în continuare, putând stabili un nou...
Ultima oră
Pe aceeași temă