21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportPonta se așteaptă la ”conflicte constituționale” în perioada dintre alegerea președintelui și...

Ponta se așteaptă la ”conflicte constituționale” în perioada dintre alegerea președintelui și finalul mandatului lui Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seară, la Antena 3, că perioada cuprinsă între data alegerii noului preşedinte, din luna noiembrie, şi momentul la care Traian Băsescu îşi va încheia mandatul, din 21 decembrie, poate fi marcată de conflicte constituţionale.

"O să avem o perioadă, începând cu 16, turul II, probabil 18-19 noiembrie, când, practic, vom şti cine este noul preşedinte al României. Băsescu evident că nu va dori să plece de la Cotroceni până pe 21 decembrie, când expiră cei cinci ani din al doilea mandat. În acea perioadă s-ar putea să avem nişte conflicte constituţionale. Nu vreau să anticipez mai mult decât atât, dar ne pregătim pentru aşa ceva", a spus Ponta, la Antena 3.

El a amintit că, în Statele Unite ale Americii, preşedintele este ales în noiembrie şi îşi preia mandatul în ianuarie, modul în care vechiul preşedinte discută cu noul şef al statului fiind un exemplu de democraţie avansată, adăugând că îi este greu să creadă că Băsescu va deveni deodată un preşedinte civilizat şi raţional.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă