13.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSportPonta se află la BNR, pentru o discuţie cu Mugur Isărescu

Ponta se află la BNR, pentru o discuţie cu Mugur Isărescu

Premierul Victor Ponta se află, marţi, la sediul Băncii Naţionale a României, pentru o discuţie cu guvernatorul Mugur Isărescu. Ponta a ajuns la sediul băncii centrale în jurul orei 12:20, fiind întâmpinat de guvernator.

Discuţia are loc în contextul vizitei delegaţiei FMI în România, schimbării mai multor miniştri din Guvernul Ponta şi după referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, asupra căruia urmează să se prununţe Curtea Constituţională.

Totodată, întâlnirea are loc după declaraţiile de luni ale guvernatorului BNR. Isărescu a afirmat că politicienii vor afla curând că pe pieţele financiare “gura bate fundul”, singura soluţie fiind dialogul, care ar trebui să domine discursul politic, iar cine nu îl stăpâneşte să plece, fără a avea pretenţia să-i scoată pe ceilalţi din casă.

“Folosesc cuvintele unui foarte bun prieten al României, personalitate în lumea finanţelor, care mi-a spus chiar aşa: «Măi, voi chiar nu aveţi ce să faceţi?» (…) Aşa judecă lumea, şi nu trebuie uitat că lumea aceasta este formată din pieţe de unde România ia sume importante ca să-şi finanţeze deficitul bugetar şi ca să merg mai departe pentru a plăti salarii, pensii. Deci, aici nu e vorba de o joacă a BNR şi de o interferenţă.

Aici este vorba de a trasmite semnale foarte clare că această ţară trebuie să meargă înainte, instituţiile trebuie să-şi facă datoria (…) Fiecare trebuie să-şi facă datoria, iar în materie de finanţe internaţionale, atenţie, şi în finanţe interne, mai mult decât în oricare altă parte, spun eu că gura bate fundul, şi îl bate rău de tot. Şi nu avem nevoi de aşa ceva. Este un mesaj pe care îl repetăm”, a spus Isărescu.

El a arătat că BNR îşi face datoria, caută să obţină profit şi să achite la buget 80% din această sumă, care-l ajută pe ministrul de Finanţe, Florin Georgescu, să-şi îndeplinească obiectivele.

Cele mai citite

Moaștele Sfântului Dimitrie Basarabov sunt în pelerinaj la Ploiești

Comisia Municipală pentru Transport și Siguranța Circulației din cadrul Primăriei Ploiești a avizat favorabil pelerinajul cu Sfintele Moaște ale Sfântului Dimitrie Basarabov, în municipiul...

Patru persoane au fost arestate în Belgia pentru că ar fi planificat un atac terorist

Patru persoane, trei minore și un adult, au fost arestate în Belgia, fiind suspectate că ar fi planificat un atac terorist în Bruxelles, potrivit...

CEC Bank – Credit ipotecar imobiliar cu dobândă fixă în primii 5 ani

CEC Bank oferă credite ipotecare imobiliare cu dobândă fixă de 5,55%, în primii 5 ani, ulterior variabilă, pentru cei care își încasează veniturile prin Bancă. ”În...
Ultima oră
Pe aceeași temă