21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportPonta: Scăderea CAS e în continuare un obiectiv de guvernare

Ponta: Scăderea CAS e în continuare un obiectiv de guvernare

Premierul Victor Ponta a precizat, marţi, că scăderea CAS este, în continuare, un obiectiv de guvernare, scrie Mediafax.

El a arătat că poate să îl scadă imediat, dar ar fi criticat pentru că urmarea ar consta în închiderea şcolilor şi a spitalelor.

Solicitat să precizeze când va avea loc scăderea CAS, promisă la preluarea guvernării în urma alegerilor din 9 decembrie, Ponta a precizat: “În continuare spun că este un obiectiv de guvernare”.

“Eu vreau să vă spun următorul lucru: dacă vreţi, eu îl scad mâine, după care tot dumneavostră o să mă criticaţi că închid şcolile şi spitalele. E simplu: bugetul nu funcţionează nici după regulile politicienilor, nici după regulile presei. Funcţionează după regula «Ai bani în buget, plăteşti»”, a menţionat Ponta.

Citeşte şi Ponta: Vreau să inaugurăm în 2013 conexiunea de gaze cu Republica Moldova

El a arătat că o astfel de decizie este una politică şi aparţine Guvernului.

“Eu pot să le scad mâine şi închid spitalele şi şcolile şi nu mai fac nicio autostradă. E o chestiune de decizie politică şi decizia aparţine unui Guvern. Dacă aş putea, mâine le-aş scădea, dar sunt convins că m-aţi critica dacă închid şcolile şi spitalele”, a mai spus Ponta.

Citeşte şi Victor Ponta, după un an la Palatul Victoria: Guvernul USL este stabil şi solid. Ştim ce avem făcut. Nu suntem în bătaia valurilor

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, recent, că în acest an nu va fi redusă nici valoarea TVA şi nu vor scădea nici contribuţiile la asigurări sociale întrucât Guvernul nu îşi permite să ia măsuri care “să dezechilibreze situaţia actuală, care este “foarte bună din toate punctele de vedere”.

Programul de guvernare al Guvernului Ponta prevedea, printre obiectivele stabilite până în 2016, reducerea TVA la 19%, cota progresivă 8-12-16%, reducerea CAS cu 5 puncte şi TVA de 9% la alimente.

Cele mai citite

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...
Ultima oră
Pe aceeași temă